Fujifilm oppdaterer autofokus i X-T1

Med en ny omfattende programvareoppdatering sørger Fujifilm for at X-T1-innehavere får et nærmest helt nytt autofokussystem. Og det koster ikke en krone.

I slutten av juni lanserer Fujifilm en oppdatering til X-T1, som betyr at kameraet får et vesentlig oppdatert autofokussystem. Det blir blant annet lettere å fange motiver i bevegelser.

Det blir lagt til Zone- og Wide/Tracking-mode, hvor fokus kan følge det valgte motivet innenfor soner eller innenfor alle autofokuspunkter, noe som gør det lettere å følge motiver i bevegelse.

Enkeltpunktsfokus er bltt inndelt i mindre seksjoner, som gir en mer nøyaktig analyse av avstanden til motivet og dermed et mer nøyaktig fokus. Det betyr også at det blir lettere å fokusere i svak belysning og på motiver med lav kontrast.

Den nye proframvaren har også Fujifilms Eye Detection AF, som gjør at kameraet automatisk kan finne og fokusere på menneskers øyne.

I tilllegg er det i oppdateringen introdusert en automatisk makrofunksjon, forbedret autofokus i video og andre mindre endringer basert på brukeres feedback.

Se en video med gode eksempler på det nye autofokussystemet her.

Programvaren er gratis, og den blir tilgjengelig på www.fujifilm.com/x-t1/ver4\. Den kan brukes til X-T1 samt X-T1 Graphite Silver Edition.

Kanskje du er interessert i...