Panasonic Lumix DC-TZ90
Nytt lommekamera

Panasonic Lumix DC-TZ90 har 30x zoom.

© Panasonic

Mye zoom og 4K i lommeformat

Panasonic lanserer et nytt kompaktkamera, TZ90, som både har mye zoom og video i 4K, men likevel tar det ikke mye plass.

Panasonic kommer med en ny reisekamerat, nemlig et kompaktkamera i lommeformat med 30x zoom. 

Panasonic Lumix DC-TZ90 måler bare 11,2 x 6,7 x 4,1 cm – det vil si at det størrelsesmessig er i nærheten av en iPhone 6, men litt kortere og noen cm tykkere.

Les også: Nytt objektiv med kraftig vidvinkel fra Panasonic

Med TZ90 i lommen får du, i tillegg til den kraftige zoomen fra LEICA DC VARIO-ELMAR-objektivet, som går fra 24 til 270 mm, også en oppgradert bildebrikke på 20,2 megapiksler og muligheten til å ta 10 bilder i sekundet med en autofokus som, ifølge produsenten, er klar på 0,1 sekund.

Hent ut bilder av 4K-video

Dessuten får du video 4K med 30 bilder i sekundet, der du kan velge ut det beste med en oppløsning på 8,3 megapiksler – det er nok til å kunne skrive ut blinkskuddet i A3.

Panasonic Lumix DC-TZ90
Klar for selfie

Nå kan man vippe skjermen på Panasonic Lumix DC-TZ90 slik at den peker framover.

© Panasonic

Panasonic Lumix DC-TZ90 har elektronisk søker og lagrer i råformat, og du kan slå deg løs på både manuelt program og blender- og lukkertidsprioritet. 

Kameraet har også smarte funksjoner som Post Focus, der du kan endre fokus etter at bildet er tatt, og Focus Stacking, der du kan leke med dybdeskarpheten ved å kombinere flere bilder til ett.

Bedre selfier med Lumix

Selvfølgelig har også selfiefunksjonene fått en oppgradering. Nå kan man snu skjermen til å peke framover, og man kan stille kameraet til å ta selfier automatisk, iuten at du trenger å trykke på utløserknappen.

Man kan lade kameraet med en usb-kabel, og hvis det er wi-fi-tilgang, kan man koble det til en smarttelefon eller et nettbrett.

Den veiledende prisen er 4799 kroner.

Kanskje du er interessert i...