Panasonic Lumix LX100 II

Objektivet på Panasonic Lumix LX100 II har 3,1x zoom og er en lyssterk sak på F1.7-1.8.

© Panasonic

Panasonic sikter mot stjernene med Lumix LX100 II

Panasonics Lumix LX100 II er den nyeste toppmodellen blant selskapets kompaktkameraer. Bildebrikken er stor, objektivet er lyssterkt, og det har fått en unik funksjon for astrofotografer.

Panasonics LX-serie er kjent for å by på noen av de lekreste kompaktkameraene på markedet, og nå er andre generasjon av toppmodellen Panasonic Lumix LX100 II klar.

Med en stor Four Thirds-bildebrikke, en detaljert elektronisk søker med 2,8 millioner punkter og et lyssterkt objektiv som dekker et klassisk brennviddeområde tilsvarende 24-75 mm, appellerer Panasonic Lumix LX100 II virkelig til entusiaster som trenger et diskret kamera som kan ta bilder av høy kvalitet.

Panasonic Lumix LX100 II

LCD-skjermen på baksiden av Panasonic Lumix LX100 II er berøringsfølsom og har fått en oppløsning på 1,2 millioner punkter.

© Panasonic

Nå er kameraoppløsningen oppe på 16,8 megapiklser, og LCD-skjermen på baksiden av kameraet er blitt berøringsfølsom.

Panasonic Lumix LX100 II har fått strømbesparende Bluetooth, og dermed kan du opprettholde en konstant forbindelse mellom kameraet og for eksempel en smarttelefon. 

I tillegg kan du nå lade batteriet med USB-kabel mens det sitter i kameraet.

Panasonic Lumix LX100 II ser stjerner

Panasonic Lumix LX100 II

Panasonic Lumix LX100 II har klassisk betjening med lukkertidhjul, blenderring på objektivet og et hjul for eksponeringskompensasjon.

© Panasonic

Panasonic Lumix LX100 II kan ta 11 bilder i sekundet med fast fokus og halvparten med følgefokus. 

Autofokus kan stille skarpt på ned til 0,1 sekund, og det har fått en ny funksjon kalt Starlight AF.

Fotograferer du stjerner på nattehimmelen, må du  vanligvis fokusere manuelt, for autofokus klarer ikke å finne noe å stille skarpt på. Det klarer Lumix LX100 II med funksjonen Starlight AF.

Med Starlight AF kan autofokus, ifølge Panasonic, stille skarpt på en stjerne ved å utføre nøyaktige beregninger av kontrastverdier i et lite autofokusområde.

Den veiledende prisen for Panasonic Lumix LX100 II er 10 495 kroner.

Kanskje du er interessert i...