Sony ZV-1 II

Sony ZV-1 II er 10,6 x 6,0 x 4,7 cm langt og veier bare 292 gram.

© Sony

Sony ZV-1 II: Lett kamera med mye vidvinkel

Sony ZV-1 II fra Sony er et kompaktkamera med stor 1"-bildebrikke. Modellen byr på kraftigere vidvinkel og profesjonelle muligheter til bilder og filming.

23. mai 2023 av Poul Siersbæk

Sony ZV-1 II er en sterkt oppdatert versjon av kompaktkameraet ZV-1. Kameraet, som veier kun 292 gram, har fortsatt en stor 1"-brikke på 20 megapiksler, men det er særlig objektivet som byr på spennende nyheter. I stedet for et zoomobjektiv som tilsvarer 24–70 mm i den gamle modellen, får du nå et område som tilsvarer 18–55 mm.

Sony har dermed prioritert mer vidvinkel fremfor moderat tele. I et kompaktkamera som ZV-1 II med mange gode videofunksjoner er dette fornuftig. Ultravidvinkelen er nemlig perfekt til selfieopptak, der du ikke bare får med deg selv i bildet, men også mye av bakgrunnen.

>Les også: Alt du bør vite om actionkameraer

Sony ZV-1 II

Kameraet har en berøringsskjerm som kan vinkles i alle retninger.

© Sony

Smart vei til uskarp bakgrunn

Objektivet har et blenderområde som går fra F1.8 på 18 mm til F4.0 på 55 mm. Den høye lysstyrken gjør det ikke bare enklere å fotografere i svakt lys – den gir også bedre mulighet til å få uskarp bakgrunn.

Hvis du vil ha nettopp dette, har kameraet også en smart Bokeh-knapp. Når den trykkes inn, endres blenderen automatisk, og du får bakgrunnsuskarphet helt uten at du må velge blender selv.

Kameraet kan både fotografere i råformat og jpeg-format, og det filmer i 4K med 30 bilder per sekund. Her er det mulig å ta opp i profesjonelle formater som Cinematic Vlog og lagre egne preseter. Det følger med en liten vindhette til de innebygde stereomikrofonene.

Prisen for Sony ZV-1 II er 12 500 kroner.

>Les anmeldelsen vår av Sony ZV-1 II her.

Kanskje du er interessert i...