Sony har lansert RX100 Mark III

Sterk i svakt lys

Sony har lansert RX100 Mark III med innebygget søker og lyssterk optikk.

Med Sony Cyber-shot RX100 III skal det bli lettere å fotografere i svakt lys. Optikken er nemlig det lyssterke ZEISS Vario-Sonnar T* 24-70mm F1.8-2.8, som gjør det mulig både å fotografere f.eks. landskaper på vidvinkel og portretter med en vellykket, uskarp bakgrunn. Det er også et innebygget ND-filter, som gir mulighet for å ta f.eks. tilslørte bilder av vann i bevegelse.

En annen nyhet er den opptrekkbare OLED Tru-Finder med høy kontrast, som skal gi et lyst og detaljert bilde når man holder kameraet opp til øyet. Søkerens optiske overflate har et såkalt ZEISS T-belegg, som skal redusere reflekser. Det er også en innebygget en øyesensor, som automatisk skifter mellom søkeren og skjermen.

Den store cmos-sensoren er bakgrunnsbelyst og av typen Exmor R med 20,1 megapiksler. Sensoren støttes opp af den nyeste BIONZ X-prosessoren, som er tre ganger raskere enn forgjengeren. Skjermen er av typen Xtra Fine på 3,0 tommer, som kan vris 180 grader, så man kan ta selvportretter på strak arm. Kameraet har også innebygget NFC og wi-fi.

Kanskje du er interessert i...