Canon PowerShot G7 X Mark III + G5 X Mark II

Canon PowerShot G7 X Mark III og G5 X Mark II har fått sterke kort på hånden.

© Canon

To nye kameraer i Canons klassiske G-serie

Canon har oppdatert to av sine kompaktkameraer i G-serien og går målrettet etter Sonys RX-serie. Her kan du se hva de nye Canon PowerShot G5 X Mark II og G7 X Mark III har å by på.

9. juli 2019 av Poul Siersbæk

Da Canon i år 2000 lanserte kameraet PowerShot G1 ble det startskuddet på en lang og historisk kameraserie som for alvor fikk den kresne fotografen til å kaste seg over digital fotografering. 

Kameraserien har i løpet av de 19 årene vært gjennom en rivende utvikling, og de 3,0 megapikslene G1 kunne tilby, er nå avløst av bildebrikker på både 20,0 og 24,0 megapiksler. G-serien er nemlig ikke lenger bare ett kamera som byttes ut med jevne mellomrom. Serien består av hele fem modeller i forskjellige prisklasser.

To av kameraene i mellomgruppen har nå fått en nødvendig overhaling. Det dreier seg om PowerShot G5 X Mark II, som avløser den fire år gamle Mark I og PowerShot G7 X Mark III, som overtar plassen for Mark II-versjonen fra 2016.

Canon PowerShot G5 X Mark II

Mark II-versjonen av G5 X har droppet sitt speilreflekslignende ytre og ligner på lillebroren G7 X Mark III.

© Canon

Canon utfordrer Sony

Canon PowerShot G5 X II har fått en skikkelig runde i forhold til forgjengeren. Det betyr blant annet at kameraet ikke lenger har et speilreflekslignende design med et stort søkerhus på toppen. Det betyr dog ikke at søkeren er droppet. Den finner vi nå som en skjult popup-søker.

Kameraets hjerte er en 1"-brikke på 20,0 megapiksler. Det er snakk om en såkalt stacked CMOS-brikke som også finnes i flere av Sonys avanserte og kompakte RX-kameraer. Dessuten er G5 X Mark II utstyrt med en ny Digic 8-prosessor.

Det som er spesielt spennende med kameraet, er imidlertid zoomobjektivet som dekker 24-120 mm. Det har en imponerende lysstyrke på F1.8 til F2.8. Rundt objektivet finner vi også en programmerbar innstillingsring.

Canon PowerShot G5 X Mark II

Canon PowerShot G5 X Mark II måler 11,1 x 6,1 x 4,6 cm og veier 340 gram.

© Canon

Ut over den fikse søkeren har kameraet en berøringsfølsom skjerm som kan vippes 180 grader opp. Kameraet kan knipse 30 raw-bilder i serier med elektronisk lukker. Med kontinuerlig autofokus er hastigheten 8,0 bilder pr. sekund.

Canon PowerShot G% X Mark II koster omkring 9999 kroner og vil være i butikkene i løpet av august.

Canon PowerShot G7 X Mark III

Canon PowerShot G5 X Mark III har en oppløsning på 20,0 megapiksler.

© Canon

Lillebror til lommen

Det nye Canon PowerShot G7 X Mark III er noe mindre enn G5X Mark II, men de to kameraene minner designmessig veldig om hverandre. Kameraet har imidlertid ingen søker, og brennviddeområdet er med sine 24-100 mm noe mindre.

Kameraet er, som sin storebror, utstyrt med en 1"-brikke på 20,0 megapiksler og en hy Digic 8-prosessor.

Canon PowerShot G7 X Mark III

Som på storebror er det en programmerbar innstillingsring rundt objektivet.

© Canon

Canon PowerShot G7 X Mark III måler 10,5 x 6,1 x 4,1 cm og veier kun 304 gram. Skjermen er fleksibel og kan vippes 180 grader opp.

Kameraet er i butikkene i august og selges til en pris rundt 8499 kroner.

Kanskje du er interessert i...