Første titt på Huawei Mate 9 Pro

I slutten av november annonserte Huawei den nye topmodellen Mate 9 Pro på et pressetreff i Danmark. Mate 9 Pro var egentligt bare tiltenkt det kinesiske markedet, men nå kommer den til Skandinavia. Den siste måneden har vi testet den og funnet fram til noe av det beste med den.

19. desember 2016

Med Mate 9 Pro gikk Huawei ut og lovet en rekke store forbedringer til et smarttelefonmarked som hungrer etter heftige funksjoner – uten at gå på kompromiss med batterilevetiden.

Inntil videre kan vi bare si at Mate 9 Pro kombinerer de to ønskene.

Kamera

Mate 9 Pro fortsetter de gode taktene fra samarbeidet mellom Huawei og Leica, P9.

Kamera-appen er fremragende, og igjen har man mange muligheter. Mate 9 Pro knipser i råformat og man kan også filme i 4K.

Kameraet i Mate 9 Pro er – til tross for en litt større, monokrom bildebrikke – på mange måter en snedig oppdatering av det vi så og roste i Huawei P9. Det fungerer fortsatt veldig fint.

Batteri

Hardwaren med blant annet 6 gigabyte ram og en kraftig prosessor høres ikke umiddelbart ut som en smarttelefon man kan bruke lenge mellom hver lading, men det har de løst på en god måte.

Batteriet i Mate 9 Pro er på 4000 milliampere, noe som er en god del større enn det man får hos konkurrentene – og det gir lang driftstid, noe som er virkelig fint å se. Sammen med en ny og raskere lader kan du dermed få en full lading på drøy halvannen time, to vi allerede har testet, med suksess.

Huawei Mate 9 Pro er i salg nå. Prisen er 7990 kroner, og Mate 9 Pro finnes i to forskjellige farger – Space Grey og Champagne Gold. Mate 9 Pro kommer kun i én variant med 128 gigabyte internminne, og den tar ikke minnekort, noe mange andre produsenter tilbyr.

Kanskje du er interessert i...