Huawei P20 Pro

Android-telefonen har en OLED-skjerm på 6,1 tommer, som går nesten helt ut til kanten.

© Huawei

Huawei P20 Pro: Første telefon med trippelkamera

Nye Huawei P20 Pro har hele tre kameraer på baksiden og vanvittig høy oppløsning. Det gir flere fordeler.

28. mars 2018

Vi er blitt vant til at flaggskipene fra de store mobiltelefonprodusentene er utstyrt med dobbeltkameraer som enten brukes til å komme seg nærmere motivet eller til å øke bildekvaliteten.

Huawei P20 Pro, som er den nye toppmodellen fra det kinesiske selskapet, har nå fått tre Leica-kameraer på baksiden. Det ene har en oppløsning på hele 40 megapiksler fordelt over en uvanlig stor bildebrikke på 1/1.7”, som fanger opp svært mye lys.

Det jobber sammen med et kamera på 20 megapiksler, som fanger bildet i gråtoner. Det tredje kameraet i Huawei P20 Pro er på 8 megapiksler med tele, så du får et brennviddeområde som tilsvarer 27-80 mm, til rådighet.

> Les om andre mobilkameraer her

Huawei P20 Pro har vanvittige ISO-verdier

I tillegg til at man både har vidvinkel og tele, skal kombinasjonen av flere kameraer og en stor bildebrikke gjøre at telefonen også klarer seg flott i svakt lys, og ISO-verdien kan økes til 102 400.

Man kan også ta bilder med uskarp bakgrunn, og som på Apple-telefonene med dobbeltkamera kan Huawei P20 Pro ta bilder med såkalt Portrettbelysning, hvor man blant annet kan lage en svart bakgrunn på portrettbilder.

Faktisk har Huawei P20 Pro et fjerde kamera som også er noe litt utenom det vanlige. Frontkameraet er nemlig på 24,8 megapiksler, så man kan få mange detaljer i selfier.

Huawei P20 Pro pris

Den veiledende prisen på Huawei P20 Pro er 8490 kroner. Huawei har også lansert lillebroren P20 med dobbeltkamera og en skjerm på 5,8 tommer til 6490 kroner.

Du får mye mer ut av mobilkameraet ditt hvis du setter på eksterne objektiver. Få et 3-i-1-objektivsett til telefonen din med 2 utgaver av Digital FOTO for 49 kr! Se tilbudet her

Kanskje du er interessert i...