Sony Xperia 1 IV

Sonys nyeste smarttelefon i toppklassen byr blant annet på optisk zoom.

© Sony

Mobilflaggskip med optisk zoom

Sony Xperia 1 IV er en smarttelefon med ekstra fokus på kamerafunksjoner. Det mest oppsiktsvekkende er optisk zoom og avansert autofokus i proffklassen.

Sony er klar med det nye mobilflaggskipet Xperia 1 IV, fullt av nye funksjoner som vil vekke interesse hos foto- og videoentusiaster. 

Optisk zoom med god tele

Xperia 1 IV har tre kameraer, hver med en oppløsning på 12,0 megapiksler og optisk bildestabilisering. Du får en ultravidvinkel på 16 mm og F2.2, en moderat vidvinkel på 24 mm og F1.7 og ikke minst et zoomobjektiv som dekker 85–125 mm med en blender på F2.3 til 2.8. Her er det ganske imponerende snakk om optisk zoom. Zoomobjektivet har en periskoppaktig design som gjør at telefonen fortsatt er ganske slank. Faktisk er tykkelsen kun 0,8 cm.

>Les også: Seks ting du bør vite om kameraet i mobiltelefonen din

Sony Xperia 1 IV

Objektivene er utviklet i samarbeid med ZEISS og har alle optisk bildestabilisering.

© Sony

Autofokus i proffklassen

Fokussystemet i Xperia 1 IV er kraftig forbedret i forhold til versjon III. Det kommer blant annet til uttrykk ved innføringen av Real-time Eye AF og Real-time tracking ved både foto- og videoopptak. Dette er teknologier som er hentet direkte fra Sonys speilløse systemkameraer i A-klassen.

Kameraet kan ta serieopptak på 20 bilder per sekund med fullt følgefokus. Det gjelder uansett hvilket objektiv du velger.

Les også: De beste tipsene til bedre mobilbilder

Sony Xperia 1 IV

Sony Xperia 1 IV måler 15,3 x 6,7 x 0,8 cm og veier 161 gram.

© Sony

Avanserte videoalternativer

Video tas opp i 4K, og det er nå mulig å fotografere i denne oppløsningen med 120 bilder per sekund og HDR. Dermed kan du få flotte slow motion-opptak i ekstra høy kvalitet.

Sony Xperia 1 IV kan også brukes til direktesendt strømming til f.eks. YouTube via appen Videography Pro, og den kan brukes som ekstra skjerm på et speilløst systemkamera som f.eks. Sony 7 IV.

Telefonen har en Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 prosessor, 12 GB RAM og kapasitet på 512 GB. Det er plass til microSD-kort. Prisen er 13 999 kroner.

Vi er i full gang med å teste Sony Xperia 1 IV. Du finner snart anmeldelsen i Fordelssonen.

Kanskje du er interessert i...