Bedre bilder med mobilen

Takket være fenomenal oppløsning og kraftige prosessorer er de nye smarttelefonene godt på vei til å utkonkurrere kompaktkame-raet. Se hvordan du utnytter den nye teknologien.

23. september 2014

Mange fotografer tyr til mobilen fremfor kompaktkameraet når speilrefleksutstyret er blitt hjemme. Det henger blant annet sammen med at kameraer i moderne mobiltelefoner nå leverer en imponerende høy bildekvalitet. Det gjelder f.eks. smarttelefoner som Nokia Lumia 1020, som byr på sensasjonelle 41,3 mega-piksler og et objektiv fra Carl Zeiss, samt iPhone 5S med den lynraske A7-prosessoren. Foruten den svært gode bildekvaliteten er det enkelt å dele blinkskuddene sine med venner og familie via telefonen med tjenester som for eksempel Facebook og Instagram. På tjenesten Flickr tas for øvrig flesteparten av de daglige bildeopplastingene nå med iPhone.

Uansett hvilken type smarttelefon du har, er det noen teknikker som du med fordel kan bruke. Her gjennomgår vi både enkle teknikker og avanserte muligheter. Det gjelder f.eks. panorama- og HDR-funksjoner. Du kan også se hvilket ekstrautstyr du kan skaffe deg hvis du vil satse på smarttelefonen og ta annerledes bilder.

Kanskje du er interessert i...