Få bedre bilder med 3-i-1-objektivsett til mobiltelefonen

Med et objektivsett til mobiltelefonen kan du knipse spennende bilder som ellers ikke er mulige å ta. Her får du både vidvinkel, makro og fiskeøyeobjektiv som lett monteres på alle typer kameratelefoner.

12. september 2018

Det beste kameraet er det du har på deg.

Det var i alle fall det mantraet til den amerikanske stjernefotografen Chase Jarvis da han i 2009 lanserte den den gangen revolusjonerende fotoappen "Best Camera".

Og det er vel ikke helt feil. Selv de mest garvede fotografene tyr til kameraet i mobiltelefonen en gang i blant, nettopp fordi det alltid ligger i lommen.

Få "det rette kameraets" egenskaper inn i mobilen

Det finnes et utall apper som kan optimalisere mobilbildene dine – kameraapper som gir deg mulighet til å fotografere manuelt, redigeringsprogrammer og mye mer. Men ingen app kan for alvor endre på objektivets muligheter.

Det kan til gjengjeld et objektivsett som lar deg montere forskjellige objektiver på smarttelefonen alt etter hva du vil fotografere.

Få tre objektiver til din mobil til en helt særlig pris med Digital FOTO. - Se dem her.

mobilobjektiv montert på iPhone
Mobilobjektiv

Objektivene monteres på mobiltelefonen med en solid klemme hvor du kan montere det enkelte objektivet. Klemmen er bred nok til å gape over en mobil med deksel

Disse objektivene holdes fast med en klemme, og du kan bruke dem på alle kameratelefoner – også hvis du har et deksel på smarttelefonen.


Kom tett på med makroobjektivet

Vi har vært på tur med objektivene, og spesielt makroobjektivet er veldig spennende. Plutselig kan du fokusere helt tett på og fange de små detaljene i motivet. 

Hest fotografert med makroobjektiv på iPhone SE
Makro

Her har vi gått helt tett på øyet til en pony med makroobjektivet montert på en iPhone SE. 

Det er enkelt å montere objektivet på mobiltelefonen, og det kan lett gape over en telefon med deksel. Den lille klemmen sitter godt fast på telefonen, og de tre objektivene skrus fast med solid gjenger.

Les også: 5 tips om hvordan du tar bedre bilder med mobilen

Fang alt med vidvinkel- eller fiskeøyeobjektiv

De to andre objektivene i pakken gir deg muligheten til å få enda mer med i bildet, og spesielt fiskeøyeobjektivet gir den kreative mobilfotografen morsomme muligheter. 

Plante fotografert med fiskeøyeobjektiv til smarttelefon
Fiskeøye

Det er et vell av kreative muligheter når du fotograferer med fiskeøyeobjektivet. 

Vidvinkelobjektivet gjør (naturligvis) at du får mer med i bildet. Det gir litt fortegning av motiver som er tett på kameraet.

Det er spesielt nyttig til landskapsfotografering.

Les også: 5 tips om hvordan du tar bedre landskapsbilder

Eksempel på bilder fotografert med vidvinkelobjektiv til mobiltelefon
Vidvinkel

Bildet til venstre er fotografert uten ekstra objektiv, mens bildet til høyre er tatt med vidvinkelobjektiv. 

Slik får du objektivene til mobiltelefonen

Akkurat nå kan du få 3-i-1-settet med mobilobjektiver når du tegner abonnement på Digital FOTO til spesialpris. - Se hvor mye du sparer.

Er du allerede abonnent, kan du snart kjøpe objektivene i Moreshop med rabatt når du logger inn med abonnementsnummeret ditt. 

Portrett med fiskeøyeobjektiv
Fiskeøye

Du tar kanskje ikke de mest flatterende portrettene med et fiskeøyeobjektiv, men det kan gi noen morsomme og annerledes bilder. 

Kanskje du er interessert i...