Her er det ulovlig å ta selfier

Vi tar alle selfier av og til, men noen steder i verden er det faktisk forbudt og det kan koste deg enorme bøter – ja, til og med livet – å bryte forbudene

8. juni 2023 av Rasmus Elm Rasmussen

Hvert eneste år er det flere mennesker som dør i selfierelaterte ulykker enn i haiangrep. Uforsiktig håndtering av de mobilbaserte selvportrettene fører til et økende antall dødsulykker, der drukning, trafikkulykker og fall er de vanligste dødsårsakene. 

Derfor ser vi nå at det innføres stadig flere «no-selfie»-soner på steder som har vist seg å medføre ekstra stor risiko for selfierelaterte dødsfall. 

Andre steder innføres forbudet fordi de vil dempe en alkoholkultur eller ikke ønsker at konfidensiell informasjon skal komme ut. Her har du tre steder med forbud mot å ta selfier.

India: Selfie-forbudt-soner etter flere dødsfall

Den indiske storbyen Mumbai har vært ekstra hardt rammet av dødsfall der selfier er årsaken. Mange steder i byen er det derfor etablert soner der det er forbudt å ta selfier. 

De 16 stedene hvor det er forbudt å ta selfier, inkluderer blant annet store turistattraksjoner som promenaden Marine Drive og stranden Girgaum Chowpatty.

Thailand: Øl-selfier koster dyrt

Ferieparadiset Thailand har ikke stengt ølkranene – de vil bare ikke at du skal reklamere med at du drikker øl og andre alkoholholdige drikker på sosiale medier. 

Faktisk mener de det så alvorlig at et brudd på forbudet kan koste 160 000 kroner i bøter

Norge: Forbud mot harryselfier

Også i Norge kan det være forbudt å fotografere seg selv og dele det på sosiale medier. Inntil 1000 meter fra riksgrensen omfattes av dette. Dermed kan du ikke ta en selfie på vei til harryhandel hvis kameraet også viser Sverige.

Kanskje du er interessert i...