Apple iPhone 7

Derfor digger vi nye iPhone 7

Det har virkelig skjedd noe på kamera-fronten i nye iPhone 7. Du kan blant annet få enda mer ut av kameraet i bildebehandlingen.

8. september 2016

Onsdag kveld lanserte Apple neste generasjon iPhone, og på kamerafronten byr iPhone 7 på mange spennende nyheter.

iPhone 7 har et nytt objektiv med en lysstyrke på F1.8, der hvor forgjengeren er på F2.2. Det betyr at det blir sluppet inn opptil 50 prosent mer lys til sensoren enn på forgjengeren iPhone 6s. Den nye blitsen er 50 prosent lysere og tilpasser fargen etter omgivelsene

Det er også kommet optisk bildestabilisering på iPhone 7, noe som ellers har vært forbeholdt de større Plus-modellene. Stabiliseringen skal gjøre det mulig å bruke lukkertider som er tre ganger lengre enn med forgjengeren.

Endelig raw

Bildesensoren på hovedkameraet i iPhone 7 er fortsatt på 12,0 megapiksler, men den er blitt raskere og mer effektiv. Frontkameraet er nå på 7,0 megapiksler mot 5,0 på iPhone 6s. Den nye bildeprosessoren skal blant annet sikre rask fokusering og at bildene ser flotte ut.

Imidlertid er vi enda mer begeistret for muligheten til å knipse bilder i raw-format med iPhone 7, noe som gir langt bedre forutsetninger for å forbedre bildekvaliteten i den etterfølgende bildebehandlingen.

Apple iPhone 7 Plus & iPhone 7

Storebror iPhone 7 Plus har fått to kameraer som sitter rett ved siden av hverandre. Det ene har et vidvinkelobjektiv, mens det andre har et teleobjektiv. Dermed får man 2x optisk zoom, og man kan bruke helt opptil 10x digital zoom. Man vil også kunne ta bilder med en kraftig sløret bakgrunn med iPhone 7 Plus. Det krever imidlertid en oppdatering som kommer senere i høst.

iPhone 7 og iPhone 7 Plus kan forhåndsbestilles fra 9. september og kjøpes fra den 16. De fås med minnekapasitet på 32, 128 og 256 GB. Har du en av de tidligere iPhonene, kan du nå laste ned det nye operativsystemet iOS 10 fra 13. september.

Blant de andre forbedringene i iPhone 7 finner man:

  • Live Photos kan nå beskjæres, redigeres og brukes i andre applikasjoner.

  • Telefonen er sprutsikker og vanntett.

  • Skjermen er 25 prosent klarere og har et bredere fargeområde.

  • Innebygde stereohøyttalere.

  • 3,5 mm-utgangen er fjernet, og i stedet kobler man til hodetelefoner gjennom Lightning-utgangen. Det følger med en adapter.

  • Ny A10-prosessor er dobbelt så rask som forgjengeren A9.

  • Batteriet holder i gjennomsnitt to timer lengre pr. dag.

Kanskje du er interessert i...