Apple iPhone X

Den nye toppmodellen, iPhone X, har et lyssterkt dobbeltkamera.

© Apple

Dette kan kameraene i iPhone 8 og iPhone X

Apple har presentert iPhone 8, iPhone 8+ og den spennende nye iPhone X. Her er nyhetene på fotodelen.

12. september 2017 av Kristoffer Engbo

Når du bare ser på spesifikasjonene, byr ikke de nye smarttelefonene fra Apple på noen stor revolusjon sammenlignet med iPhone 7. Oppløsningen og lysstyrken på både iPhone 8 og iPhone 8+ er den samme som på forgjengerne, men bak frontlinsen har det skjedd saker og ting.

Telefonene har fått nye bildeprosessorer som blant annet skal gi bedre HDR-bilder og raskere autofokus i svakt lys. I tillegg skal iPhone 8 være bedre på å håndtere bildestøy. Bildebrikken er blitt større og raskere og henter angivelig inn 83 prosent mer lys.

Apple iPhone 8 Plus og iPhone 8

iPhone 8+ har en skjerm på 5,5 tommer, mens den er 4,7 tommer på iPhone 8.

© Apple

En ny blits er også på plass, og den kan settes til slow sync, slik at blitslyset blir kombinert med en forholdsvis lang lukkertid. Dermed blir bakgrunnen belyst lenge nok til at den ikke blir helt mørk, mens forgrunnen blir lyst opp av blitsen.

Den store iPhone 8 Plus har, som forgjengeren, et dobbeltkamera, og den har blant annet fått en bedre portrettfunksjon som skal gjøre forgrunnen skarp og bakgrunnen uskarp med et mer naturlig resultat. Med den nye funksjonen Portrettlys kan du tilføre portrettene forskjellige profesjonelle lyseffekter.

Apple iPhone 8 Plus og iPhone 8 splash

iPhone 8 og iPhone 8 Plus er motstandsdyktig mot vann og støv.

© Apple

På videosiden kan du nå filme i slow motion i Full HD med 240 bilder i sekundet og 4K med 60 bilder i sekundet. iPhone 8 og iPhone 8+ kommer i salg i slutten av september.

Flottere selfier med iPhone X

iPhone X, som uttales iPhone ti, siden X-en er et romertall, er den nye telefontoppmodellen til Apple. Den har, akkurat som iPhone 8 Plus, et dobbeltkamera med 12 megapiksler, men her har begge kameraene bildestabilisering, og lysstyrken på det såkalte teleobjektivet er F2.4 mot F2.8 på iPhone 8 Plus.

iPhone X

Ansiktsgjenkjenningen sitter med kameraet foran. Den bruker du når du skal låse opp iPhone X.

© Apple

iPhone X har en skjerm som går nesten helt ut til kanten, og med avansert kamerateknologi kjenner den igjen ansiktet ditt, noe du bruker når du skal låse opp telefonen. I tillegg kan du bruke denne teknologien når du tar selfier med frontkameraet. Her kan du nemlig også ta portrettbilder med uskarp bakgrunn og lyseffekter. iPhone X skal dukke opp i butikkene i november.

Kanskje du er interessert i...