Så bra er kameraet i iPhone 6S

Oppløsningen har gått til værs på både bilder og video på de nye iPhone 6S fra Apple, i tillegg har det kommet en ny måte å ta bilder på.

9. september 2015

Ifølge Apple er iPhone det mest populære kameraet i verden, og nå har amerikanerne lansert iPhone 6S og 6S plus, som er blitt oppgradert kraftig på kamerasiden. Først og fremst er oppløsningen nå kommet opp på 12,0 megapiksler i forhold til 8,0 på de forrige modellene.

Høyere oppløsning betyr naturligvis flere detaljer, men også større risiko for støy. Apple har imidlertid nyttiggjort seg av en egen pikselteknologi som skal gi mindre støy og bedre farger.

Som på iPhone 6 er det fasedeteksjon på bildebrikken, noe som gir rask autofokus, og den store Plus-modellen har optisk bildestabilisering som på forgjengeren.

Det er også en ny måte å se på bildene på i iPhone, som Apple kaller Live Photos. Her knipses det både litt før og litt etter at man tar et bilde, og dermed kan man alltid se en kort video med lyd av situasjonen man tok bildet i.

Video tas opp i 4K-oppløsning med de nye telefonene, og frontkameraet er blittt oppgradert, så oppløsningen på selfies blir nå på 5,0 megapiksler, og hele skjermen kan brukes som blits til selvportrettene. Den sørger til og med for å tilpasse fargen på lyset til omgivelsene.

De nye iPhonene får også en ny og raskere prosessor, og de får funksjonen 3D Touch, hvor skjermen kan registrere hvor hardt man trykker på den. Telefonen kan så reagere på forskjellige måter, alt etter om man trykker lett eller hardt.

Kanskje du er interessert i...