Bilderedigering på mobiltelefonen: Slik gjør du bildene dine bedre på mobilen
© Le Buzz // Unsplash

Slik gjør du bildene dine bedre på mobilen

Med noen få trykk på telefonskjermen kan du forbedre mobilbildene dine lynraskt. Her guider vi deg til flottere mobilbilder på iPhone- og Android-telefoner.

Du trenger ikke laste ned (eller kjøpe) spesialapper for å gjøre mobilbildene dine bedre direkte på telefonen. 

Både Android-telefoner og iPhoner har nemlig innebygd bildebehandling som raskt kan gjøre bildene dine svært gode.

Slik gjør du bildene bedre på iPhone

På en iPhone bruker du bare appen Bilder, hvor alle bildene dine ligger allerede. 

Velg et bilde, og trykk på ikonet med de tre skyveknappene eller Rediger.

Ofte trenger du ikke gjøre noe annet enn å trykke på tryllestaven i det øverste høyre hjørnet, før bildet ditt ser betydelig bedre ut. Funksjonen analyserer bildet og forbedre automatisk blant annet kontrast, eksponering og farger.

Under kan du se originalbildet til venstre. På høyre side har vi brukt automatisk forbedring, og det har gitt oss klarere farger og forbedret kontrast.

Vil du utføre andre forbedringer, trykker du på vrideren nederst. Nå kan du justere lys, farger og gjøre om bildet til svart-hvitt. Trykker du på pilen ved hvert av de tre punktene, kommer det fram ytterligere muligheter.

Her kan du for eksempel fikse fargestikk, justere skygger og kontrast og mer. 

Holder du en finger nede på selve bildet, kan du alltid se originalversjonen av bildet for å sammenligne. Trykk på OK når du er fornøyd.

> Les mer om iPhone

Slik får du flottere bilder på Android

På de aller fleste Android-telefoner følger appen Google Foto med, og hvis ikke kan du laste den ned gratis i Google Play. Du kan forsåvidt også laste den ned til iPhone. 

I appen kan du laste opp alle bildene dine til nettskyen gratis, og den gir deg gode redigeringsmuligheter.

Velg et bilde og trykk på ikonet med tre skyveknappene nederst. Her kan du trykke på Automatisk for raskt å forbedre for eksempel kontrast og farger.

Vil du justere mer nøyaktig, trykker du på ikonet med de tre skyveknappene igjen, slik at kan du justere lys og farger eller bruke funksjonen Pop. Den justerer forskjellige parametre for å få bildet til å bli klarere.

Trykk på pilene ved Lys eller Farge for å få enda flere muligheter. Her kan du for eksempel endre hudtone, fargemetning, kontrast, høylys og skygger. Du kan holde en finger nede på billedet for å sammenligne med originalen. Klikk på LAGRE øverst når du er fornøyd.

> Les mer om Android-smarttelefoner

Vil du ha ytterligere muligheter med mobiltelefonen din, kan du akkurat nå tegne et abonnement og få tre objektiver til mobiltelefonen og 2 numre av Digital FOTO for bare 49 kroner. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...