Polaroid er klare for nåtiden

Legendariske Polaroid er klar med et nytt såkalt instant camera, som er tilpasset den digitale tidsalderen. Kameraet har 14,0 megapiksler og en innebygd skriver.

10. november 2011

Polaroid lanserte sitt første instant camera tilbake i 1948, og revolusjonerte måten å ta bilder på. Med dette kameraet kunne man for første gang ta snapshots som kom ut av kameraet på papir med det samme. Polaroid Z340 tar opp tråden, og bringer for alvor Polaroid-kameraet inn i den digitale fotoverdenen.

Kameraet har en oppløsning på 14,0 megapiksler og har en innebygd ZINK-skriver, som skriver ut ved å varme opp små krystaller i papiret. Det skal gi en utskriftskvalitet med klare, mettede farger, og papiroverflaten er i tillegg vann- og smussavvisende. Det har en skjerm på 2,7 tommer hvor man kan se bildene sine før man skriver ut, og det er også mulig å utføre enkel bildebehandling.

I likhet med de klassiske Polaroid-kameraene er Z340 kompakt og mobil på en måte som gjør at man alltid kan ta snapshots når man er på farten. Når kameraet er fullt oppladet, er det i stand til å ta og skrive ut opp til 25 bilder i størrelsen 7,62 x 10,16 cm. Kameraet kan blant annet kjøpes på www.polaroid.com og koster rundt 2000 kroner inkludert avgifter og frakt. En pakke med 30 fotoark kan kjøpes for cirka 160 kroner.

Kanskje du er interessert i...