EOS 600D

Canon lanserer EOS 600D

Den tresifrede speilrefleksserien får nå fleksibel skjerm og mulighet for trådløs blitsutløsing. Og man kan lage ferdigredigerte filmer direkte i kameraet.

7. februar 2011

Canon har i dag annonsert det nye EOS 600D, som har arvet et hav av funksjoner fra storebror EOS 60D. Det betyr blant annet at lcd-skjermen på 3,0 tommer nå er blitt fleksibel, så man kan se den selv om man holder kameraet over hodet eller i bakkehøyde. Man kan ta opp video i Full HD, og med den nye funksjonen Video Snapshot kan man lage små filmklipp på to, fire eller åtte sekunder. Klippene lagres i et eget album, og kameraet setter dem automatisk sammen til en ferdig film, der man kan legge på musikk direkte i kameraet.

EOS 600D Back

Kameraet kan kommunisere trådløst med Canons Speedlite-blitser, og kjøper man en av de nye blitsene, Speedlite 320EX eller 270 EX II, kan man utnytte blitsenes spesielle utløserknapp, så man kan holde blitsen i hånden og ta bilder på avstand uten bruk av ledning. Oppløsningen i EOS 600D er på 18,0 megapiksler, og man kan ta 3,7 bilder i sekundet. Kameraet leveres i kit, der man kan velge mellom to nye objektiver, som begge har et brennviddeområde på 18-55 mm. Det ene har innebygd bildestabilisering, noe man må unnvære i det andre.

Kanskje du er interessert i...