Dette forventer vi av Canon EOS 6D Mark II

Canon EOS 6D har med tiden fått fem år på baken, men en ny utgave av det populære fullformatkameraet skal være på vei.

© Canon

Dette forventer vi av Canon EOS 6D Mark II

Forgjengeren gjorde det en del billigere å fotografere med fullformat. Det var i 2012 – og nå er en ny versjon på vei.

30. mai 2017 av Niklas Majgaard

Det er snart fem år siden Canon presenterte EOS 6D, som skapte en ny, god og ikke minst økonomisk håndterbar måte for å oppgradere til fullformat. 

Canon EOS 6D leverte fremragende bildekvalitet og et svært funksjonelt brukergrensesnitt, som gjorde det til et opplagt valg for fotografer som ville komme i gang med fullformat. 

Imidlertid hadde det også et par ulemper, for serieopptak på 4,5 bilder i sekundet og en litt treg autofokus var elementer som gjorde at Canon EOS 6D klarte seg best på de roligere motivene. 

Høyere hastighet og bedre fokus 

Det er ikke forventet at hastigheten og autofokussystemet blir vesentlig forbedret når Canon 6D Mark II blir lansert. 

Alt tyder på at autofokussystemet får 45 punkter, som alle er av den presise krysstypen. 

Det har vi sett nylig i nye EOS 77D, og det er nærliggende å forestille seg et Canon EOS 6D Mark II med noenlunde samme oppsett.

Nye forbedrede funksjoner i Canon EOS 6D II

Det vanligvis velinformerte nettstedet Canonrumors mener dessuten allerede å kunne bekrefte at Canon EOS 6D Mark II vil få en LCD-skjerm som kan vippes og vris, i tillegg til at Wi-Fi og Bluetooth selvfølgelig også vil være på plass. 

Dessuten skal Canon EOS 6D Mark II få et nytt batterigrep og et hus som er litt høyere og dypere enn på den nåværende versjonen av Canon EOS 6D.

Hvis vi skal tro på de vanligvis troverdige kildene, vil Canon lansere Canon EOS 6D II i juli, med potensiell salgsstart i august. 

Vi tør ikke å spå prisen, men vi tror at Canon EOS 6D II fortsatt vil være Canons billigste fullformat-speilreflekskamera.

Kanskje du er interessert i...