Fargeorgie fra Pentax

Med det nye speilreflekskameraet K-S1 beviser Pentax at de ikke er redde for å prøve nye tung. Nå kan du sjekke kamerainnstillingene på en helt ny måte.

28. august 2014

Det nye K-S1 fås som standard i tre forskjellige farger, men kan også bestilles i ni andre varianter. Det er likevel ikke bare selve kamerahuset som gkør K-S1 til en fargerik sag. Ved håndgrepet, utløserknappen, programhjulet og OK-knappen sitter det nemlig LED-lys som indikerer kamerainnstillingene.

Lyset ved utløserknappen lyser f.eks. grønt ved fotografering og rødt ved videoopptak, og når ansiktsgjenkjennelsen er aktivert, viser mengden av tente lys i håndgrepet, hvor mange ansikter kameraet har registrert.

K-S1 har 20,1 megapiksler, og ISO går opp til 51 200. Bildebrikken er uten anti-alias-filter, noe som skal gi mer detaljerte bilder. Vanligvs sørger filteret for å sløre bildene en tanke for å fjerne stygge moiré-mønstre som kan oppstå hvis man fotograferer gittere eller stripete stoff. Ved å fjerne det økes skarpheten litt. Til de spesielle motivene hvor moiré kan oppstå, kan man aktivere kameraets simulerte filter, hvor bildebrikken beveges litt under fotografering.

I motsetning til flere andre Pentax-modeller er ikke kameraet værbestandig. Det kan ta 5,4 bilder i sekundet og har en optisk søker som viser 100 prosent av motivet. Den veiledende prisen for huset er 5199 kroner, og det kan også kjøpes sammen med et objektiv på 18-55 mm for 5999 kroner.

Kanskje du er interessert i...