Første opplevelser med Canon EOS 5DS

Som de første i landet har vi slått kloa i det nye Canon EOS 5DS i. Vi har hatt tid til å prøve ut en del av kameraets nye og spennende funksjoner, og vi er ikke skuffet.

8. mai 2015

For tre måneder siden lanserte Canon sitt speilrefleksflaggskip EOS 5DS med en rekordhøy oppløsning på 50,6 megapikkeler. Kameraet er fortsatt ikke kommet ut i butikkene, men som de første i Norge har vi hatt kameraet i hendene og hatt muligheten for å teste ut det spennende kameraet. Det ligner til forveksling et EOS 5D Mark III, og den klassiske og fullendte kameradesignen er dermed beholdt til tross for at kameraet blant annet har fått en høyere oppløsning og en ny prosessor.

Noe av det som slår en når man fotograferer med EOS 5DS, er den dempede og elegante lukkerlyden. En annen fin detalj er muligheten for å se forskjellige bildeinformasjoner ved skjermvisning, bare ved å bevege opp og ned på joysticket. Det gjør det f.eks. raskt å skifte mellom RGB-histogram og vanlig histogram.

Kameraet har også fått en ny timelapse-funksjon, hvor man ved å innstille kameraet til intervallopptak, så kameraet tager en lang rekke af bilder, automatisk kan samle dem til en film, hvor man f.eks. kan se skyformasjoner i bevegelse. Timelapse-forløpet er dermed raskt klart til overføring og deling. Det virker upåklagelig, og funksjonen ser vi et stort potensiale i.

Vi hadde generelt et svært godt inntrykk av kameraet. Det virket stort sett fint, selv om det enkelte steder reagerte litt langsomt. Dette henger sammen med at det er snakk om en preproduksjonsmodell med en fastvare som ikke er endelig. Av samme grunn kan vi ikke vise testbildene i sin originale oppløsning. Canon er i ferd med å finpusse kameraets fastvare, så alt er klart når kameraet forhåpentligvis snart er ute i butikkene. Vi kan nesten ikke vente med å gjøre en grundig test av det heftige kameraet. I mellomtiden kan du se noen av de bilderne vi har tatt med kameraet her:

_26a0026.jpg _26a0036.jpg _26a0042.jpg _26a0050.jpg _26a0055.jpg _26a0067.jpg

Du kan også se en timelapse-video som er tatt med kameraet, og du kan se oss pakke ut kameraet.

Timelapse-video:

Unboxing:

Kanskje du er interessert i...