Canon EOS 80D

Første test: Autofokus imponerer i nye Canon 80D

Vi var blant de første, som fikk det nye Canon EOS 80D, som er et speilreflekskamera i den lidt tyngre mellomklassen, til test, og nå er vi klare med anmeldelsen av det spennende kameraet.

3. mars 2016

Det er bare rundt to uker siden Canon lanserte sitt nye EOS 80D, og som noen av de første fikk vi muligheten til å teste kameraet, som ligger i klassen rundt drøye 10.000 kroner.

Vi var særlig imponerte over den avanserte autofokusen, som med stor sikkerhet legger skarpheten fort og riktig, uansett om man bruker søkeren eller live view. Det er nå 45 fokuspunkter i søkeren, mot 19 punkter på forgjengeren, EOS 70D.

Brukervennligheten er god, blant annet takket være den berøringsfølsomme skjermen. Den viser bildene med korrekte farger og lys. Dessuten er den fleksibel. Søkeren er lys og viser 100 prosent av motivet.

Les vårt førsteinntryk av det nye kameraet her: Canon er klar med EOS 80D

Det er imidlertid også mer som begeistrer oss i det nye kameraet, og som abonnent på Digital FOTO kan du allerede nå lese den fulle anmeldelsen, før den kommer i bladet. Her kan du blant annet se om bildekvaliteten er forbedret i forhold til forgjengeren.

Les hele anmeldelsen her: Anmeldelse av Canon EOS 80D

Kanskje du er interessert i...