Her er EOS 7D Mark II

Det er fart over Canons nye actionkamera, som har fått heftigere autofokus og en helt spesiell lukkermekanisme.

15. september 2014

Canon har oppdatert sin toppmodell innen speilreflekskameraer med APS-C-sensor, og EOS 7D Mark II er optimert til å fotografere tøff action. Autofokus har hele 65 punkter, som alle er av den presise krysstypen. Her hadde forgjengeren bare 19 autofokuspunkter. I tillegg kan den nye modellen ta hele ti bilder i sekundet, mot forgjengerens åtte.

Autofokusen kan stille skarpt i lys ned til -3 EV, tilsvarende månelys, og man kan fokusere selv ved blender F8.0, så autofokus i mange tilfeller virker selv med telekonverter på en forholdsvis lyssvak optikk. Bildebrikken, som har 20,2 megapiksler, er utstyrt med Canons Dual Pixel AF-teknologi, som sørger for lynrask autofokus når man bruker autofokus eller tar opp video.

Kameraet har fått en helt ny speilkonstruksjon, som raskere kan vippes opp og ned enn tidligere, og bevegelsen skjer med færre vibrasjoner, noe som blant annet gjør vilkårene bedre for autofokus. Mekanismen aktiveres ved hjelp av en motor i stedet for den tradisjonelle fjæren. Lysmåleren er også ny, og er til og med mer avansert enn i det topprofessjonelle EOS-1D X. Den har 150.000 piksler og er i stand til å skjelne farger og finne ansikter i motivet.

Kanskje du er interessert i...