Pentax K-1 Mark II
© Ricoh/Pentax

Pentax K-1 Mark II – flaggskip med flere detaljer

Pentax K-1 Mark II er det nye flaggskipet i produsentens serie av speilreflekskameraer, og en ny funksjon kan gi flere detaljer når du fotograferer håndholdt.

22. februar 2018

Pentax K-1 Mark II har akkurat som Pentax K-1 en såkalt Pixel Shift-funksjon, hvor kameraet tar fire bilder der bildebrikken forskyves én piksel mellom hvert bilde og bildene så smeltes sammen etterpå. Det skulle gi en høyere detaljgrad og mer presise farger.

Normalt må den slags bilder tas på stativ så utsnittet er nøyaktig det samme i de fire bildene, men i Pentax K-1 Mark II er det nå mulig å ta bildene håndholdt.

Her bruker man funksjonen Dynamic Pixel Shift Resolution, hvor kameraets innebygde bildestabilisering korrigerer for de forskjellene det kan være mellom de fire bildene. Pentax har laget videoen under hvor de forteller om den nye funksjonen.

Les de siste nyhetene om speilreflekskameraer her

Pentax K-1 kan bli til K-1 Mark II

Som på forgjengeren er oppløsningen på 36,2 megapiksler, og kameraets ytre er stort sett identisk. Huset er værtettet, og det er innebygd wi-fi og gps.

I forhold til K-1 kan ISO i K-1 Mark II imidlertid komme helt opp på 819 200, og kameraet skal også være bedre til å håndtere støy.

Pentax K-1 Mark II

Skjermen er fleksibel og kan vris i flere retninger ved hjelp av det spesielle opphenget.

© Ricoh/Pentax

Har du et Pentax K-1, vil du faktisk kunne oppgradere til Mark II. Da må kameraet på verksted, hvor det blir skiftet kretskort og logo. Prisen på en oppgradering er ennå ikke klar.

Pentax K-1 Mark II ventes å komme på markedet i april, og huset får en veiledende pris på 20 199 kroner.

Rått Digital Foto-tilbud! Lekker multifunksjonsjakke eller den nye utgaven av "Photoshop-skolen" med to nummer av Digital FOTO for kun 49 kroner. Velg selv HER.

Kanskje du er interessert i...