Pentax K30 klar for vannet

Selv om sommeren skulle bli veldig våt, behøver det ikke være slutt på å bruke speilrefleks. Pentax er klar med en spennende løsning.

22. mai 2012

Pentax oppgraderer sin serie av speilreflekskameraer, og med K30 settes det fokus på dyder som høy hastighet og ISO samt et værbestandig kamerahus. Pentax K30 er til og med det første speilreflekset som selges med værbestandige objektiver som standard.

K30 har en cmos-sensor i APS-C-størrelse på 16,3 megapiksler, som tilsvarer oppløsningen i toppmodellen K-5.Kamerahuset er forseglet så det kan tåle en svært våt sommer eller en tur i tropene, og det er justert opp på lysfølsomheten, så kameraet kan ta bilder ved ISO 25 600. Pentax hevder at bildestøy skal være under svært god kontroll ved så høy ISO.

Kameraet er utstyrt med en prismesøker som dekker 100 prosent. I tillegg kan Pentax K30 ta 6,0 bilder i sekundet og håndtere lukkertider opp til 1/6000 sekund, så actionfotografer vil neppe føle at noe er forgjeves her. Kameraet kan ta 176 jpeg-bilder eller 21 raw-bilder før bufferen er full.

Pentax har forbedret kameraets autofokus med teknologien SAFOX AF IX+, som skal garantere en raskere og mer presis fokus og det er innebygd bildestabilisering i kameraet, og her er det også integrert støvfjerner. Skjermen er på 3,0 tommer og består av 920 000 punkter. Synsvinkelen er på 170 grader. K30 lanseres sammen med to nye kitobjektiver, som i likhet med kameraet er forseglet. Det er snakk om objektivene DA 18-55mm WR og DA 50-200mm WR. Det er første gang et speilrefleks leveres med værbestandige objektiver som standard. Kameraet koster 6500 kroner og leveres i fargene svart, hvit og blå.

Kanskje du er interessert i...