Pentax med skyhøy oppløsning

Det nye mellomformat-kameraet 645Z har en helt ny sensor med massevis av piksler, men lokker også med høye ISO-verdier samt værbestandige fordeler.

2. mai 2014

Hvis du har en fet bankkonto, og du bare må ha massevis av piksler til å gjengi motivene dine med alle detaljene intakte, skal du så avgjort vurdere nyhtden Pentax 645Z.

Det har nemlig en oppløsning på hele 51,4 megapiksler på den store sensoren i mellomformat. Bildebrikken måler 44 x 33 mm, og det er ikke anti-alias-filter foran den, så selv de fineste detaljer vil stå knivskarpe. Bildeprosessoren Prime III er med på å sørge for at kameraet kan ta bilder helt oppe i ISO 204 800.

Autofokus er også ganske habil for et kamera med mellomformat. Det er i alt 27 fokuspunkter, og 25 av dem er av den presise krysstypen. De kan stille skarpt på motiver i svært svak belysning med lysnivåer helt ned til – 3 EV.

645Z kan også utmerket klare en tur ut i barskt vær, for kameraet er værbestandig og bygget solid i magnesium. Det er bare en liten hake med prisen. Det koster 88 899 kroner for huset alene, mens det også kan fås med objektivet DFA 55mm F2.8 for i alt 100 199 kroner.

Kanskje du er interessert i...