Sony med verdensrekord i fokuspunkter

Det nye Alpha77 II er optimert til å fotografere action med letthet, men det klarer også barskt vær og svakt lys.

1. mai 2014

Sony har i det siste lansert så mange systemkameraer på markedet at man kunne bli i tvil om hvorvidt firmaet helt hadde vendt speilrefleksene ryggen, men den tvilen avliver det nye Alpha77 II. Kameraet beholder nemlig det gjennomsiktige speilet, og Sony har ellers optimert nyheten til å kunne ta knivskarpe bilder av motiver i bevegelse.

Først og fremst byr Alpha77 II på en vaskeekte verdensrekord, da kameraet har hele 79 individuelle fokuspunkter av typen med lynrask fasedeteksjon. Den tidligere rekorden tilhørte Canon med 61 punkter. De 15 i midten er av krysstypen, som er mer nøyaktige, og alle disse fokuspunktene gjør at kameraet dekker et dobbelt så stort område av bildet, så det er lettere å holde fast på fokus når det går hett for seg.

Kameraet kan ta 12 bilder i sekundet, og bufferen har plass til å knipse løs i toppfart inntil man har tatt 60 bilder i jpeg. Bildebrikken er også forbedret, så den er rundt 20 prosent mer lysfølsom, noe som gir lavere støy i svak belysning.

Alpha77 II lokker også med en elektronisk søker med en høy oppløsning på 2,36 millioner punkter, samt en skjerm med WhiteMagic-teknologien med hvite piksler, som gjør det lettere å se bildet i sollys. Kameraet er værbestandig, og fotoentusiasten vil sette pris på at man kan lagre de tre mest brukte innstillingene og raskt velge dem via programknappen. Nyheten kommer i salg i slutten av mai til en veiledende pris på cirka 10 500 kroner for huset alene.

Kanskje du er interessert i...