Zoom inn på Saturns ringer

Selv om det er sommerferie, ligger ikke Panasonic på latsiden. De har nemlig nettopp lansert en helt rå verdensrekord.

Nyheten Lumix DMC-FZ72 har et nærmest utrolig brennviddeområde på 20-1200 mm. Det tilsvarer 60x zoom, som for øvrig kan utvides til 120x med den digitale zoomen. Kameraet har i følge produsenten en spesielt Intelligent Resolution-teknologi, som skal sørge for en god bildekvalitet til tross for den vanvittige zoomfaktoren.

Er man fortsatt ikke imponert, bør man være klar over at kameraet kan utstyres med en telekonverter, som forstørrer med ytterligere 1,7x. Dermed kan man komme opp på en brennvidde på astronomiske 4080 mm. Er det en noen som fortsatt har armene i kors, så legger vi bare til at Panasonic opplyser at man med den maksimale brennvidden kan fotografere Saturns ringer med FZ72. Godt det er optisk bildestabilisering til å holde verdensrommet skarpt.

De andre spesifikasjonene faller nesten til bakken på grunn av den heftige zoomen, men vi kan da nevne at en ny mikrofonteknologi skal gjøre det mulig å ta opp video med god lyd i kraftig vind. Optikken har en lysstyrke som starter på F2.8 og slutter på F5.9 på maksimal tele, og da har man 16,1 megapiksler å more seg med. Om prisen er så morsom, kan vi ikke avgjøre, da Panasonic ikke har offentliggjort den ennå.

Kanskje du er interessert i...