1. Bildekvaliteten
Den enorme bildebrikken i mellomformat er 1,7x større enn fullformat og ca. fire ganger større enn APS-C.
Vår vurdering: Vi fikk glitrende detaljer og fremragende fargenyanser ut av den store bildebrikken. Fujifilm selv hevder at det er verdens beste bildekvalitet. Vi er tilbøyelige til å være enige, men venter med den endelige dommen til kameraet har blitt grundig testet i redaksjonen.
2. Brukervennlighet
Vi hadde forventet at et kamera av denne typen ville stille større krav til brukeren. Profesjonelle kameraer fra Hasselblad og Phase One er ikke for hvem som helst.
Vår vurdering: Alle entusiaster kan bruke GFX uten problemer. Hvis man i tillegg er vant til modellene til Fujifilm, vil alt virke velkjent fra første stund. Til og med menysystemet er seg selv likt, og knappene på kameraet er logiske og velplasserte.

3. Touch-skjermen
Den store skjermen på 3,2 tommer, med en oppløsning på 2 360 000 punkter, kan styres med fingrene og vinkles i flere retninger. Legg også merke til den lekre skjermen på toppen av kameraet, som også viser informasjon når 50S er slått av.
Vår vurdering: Det er en stor fornøyelse å zoome inn på bildene sine med et kjapt dobbeltrykk på skjermen, som også er blant de beste på markedet.
4. Oppløsningen
Man har 51,4 megapiksler til rådighet i det nye kameraet. Det gjør at du kan lage enorme utskrifter og beskjære bildene rått, og fortsatt beholde en pen oppløsning.
Vår vurdering: Den høye oppløsningen gir så detaljerte bilder at vi nesten ikke trodde våre egne øyne. Merk deg de små skiltene under maleriene på bildet av de to danserne. På 100 prosent er det enkelt å lese tekstene.

5. Objektivene
Fujifilm er kjent for sine skarpe objektiver og har en lang historie med sin japanske objektivproduksjon. Det er lansert tre av dem sammen med GFX 50S.
Vår vurdering: Vi har testet alle de tre objektivene, og alle imponerte stort. Ikke minst GF 120mm F4.0 Macro, som tegner så skarpt at hver lille øyevipp står helt skarpt.
6. Størrelsen
Med en vekt på 825 gram og mål på 15 x 9 x 9 cm er kameraet meget kompakt i sin klasse.
Vår vurdering: Nyheten er på størrelse med et speilreflekskamera med fullformat, og man kan faktisk også bruke 50S håndholdt. Vi dreier seg altså ikke om et kamera som er utelukkende rettet mot studiobruk. Vi gleder oss til å ha det med ut i felten f.eks. et bryllup. Og hvis det kommer en byge, så takler 50S også det.

7. Søkeren
Oppløsningen i den elektroniske søkeren er på intet mindre enn 3 690 000 punkter og viser 100 prosent av bildet man tar. Med en adapter kan man også vinkle søkeren i flere forskjellige retninger, bl.a. loddrett opp.
Vår vurdering: Søkeren er stor, god og tydelig og viser all relevant informasjon om eksponeringen med Fujifilms velkjente typografi.
Den veiledende prisen lander på 69.999 kroner, så vi snakker om et kamera for den dedikerte entusiasten eller den profesjonelle. Om kameraet er verdt pengene, kan du lese i et kommende nummer av Digital FOTO, når vi tester GFX 50S grundig. Og så kan vi også håpe på at mellomformatet får innpass i billigere kameraer framover.
NB: Kameraet var en foreløpig produksjonsmodell. Den endelige modellen kan ha mindre avvik.


