Canon EOS R5

Canon EOS R5 kommer til å levere klasseledende oppløsning med den nyeste fastvaren.

© Canon

Canon oppdaterer – kamera med rekordhøy oppløsning får ny fastvare

Canon sprenger grensene med ny fastvare og leverer klassens høyeste oppløsning.

Canon har nettopp lansert ny fastvare til to av sine store fullformatmodeller. Det gjelder de speilløse kameraene Canon EOS R3 og Canon EOS R5

Den mest spektakulære oppdateringen får du til Canon EOS R5, for her har Canon lagt inn en spesiell funksjon som tar ni bilder og deretter setter dem sammen til ett bilde med en oppløsning på hele 400 megapiksler. Det er den aller høyeste oppløsningen du får med et fullformatkamera.

Teknologien, som også kalles Pixels Shift eller High Res Shot, er ikke ny. Også for eksempel Sony og Panasonic har den, men her har grensen vært 240 megapiksler. Bare Fujifilms største mellomformatkameraer i GFX-serien har kunnet levere 400 megapiksler, så det er snakk om en skikkelig kraftytelse.

Kameraet fletter sammen bildene selv, slik at du slipper å måtte bruke datamaskinen. Til gjengjeld leveres bildene utelukkende i jpeg-format.

>Les også: Slik får du flere detaljer i bildene dine

Canon EOS R3

I flaggskipet EOS R3 kan du nå også lagre nettverksoppsettet på et minnekort og bruke det på nytt i andre kameraer.

© Canon

Canon EOS R3 kan prioritere bestemte personer

I oppdateringen til Canon EOS R3 er det lagt til personregistrering til kameraets autofokus med prioritering av en bestemt person du selv velger ut fra et referansebilde. Du kan lagre og registrere opptil ti personer. Funksjonen er f.eks. ideell til bryllup der du vil prioritere bruden.

Canon EOS R3 har også arvet funksjonen Panning Assist fra Canon EOS R7. Funksjonen hjelper deg med å ta knivskarpe bilder ved panorering og opptak av raske motiver.

Både Canon EOS R3 og EOS R5 får samtidig oppdaterte kameramenyer, slik at de virker mer moderne og blir enklere å bruke.

Oppdateringene er gratis og lastes ned fra canon.no/support/.

Kanskje du er interessert i...