Fujifilm GFX 50S II

Fujifilm GFX 50S II er det hittil rimeligste mellomformatkameraet

Det nye speilløse systemkameraet Fujifilm GFX 50S II har en bildebrikke som er nesten 70 prosent større enn fullformat, og til en god pris.

9. september 2021 av Kristoffer Engbo

Mens de fleste andre kameraprodusenter satser på kameraer med en stor fullformatbrikke til de mest entusiastiske kamerakjøperne, har Fujifilm satset på den enorme mellomformatbrikken som er rundt 70 prosent større enn fullformat.

>Les også: Få kontroll på bildebrikkestørrelsene i kameraene

Nå er Fujifilm klar med Fujifilm GFX 50S II, med en mellomformatbrikke på 51,4 megapiksler. Og med en pris på 44 990 kroner for kamerahuset er det speilløse systemkameraet den hittil rimeligste digitale mellomformatmodellen ved lanseringen.

Fujifilm GFX 50S II

Fujifilm GFX 50S II har en søker med en oppløsning på 3 690 000 punkter 

Større bildebrikke betyr som regel bedre bildekvalitet, og selv om brikken er stor, opptar kameraet omtrent samme plass som andre fullformatkameraer.

Kameraet har blant annet fått innebygd bildestabilisering med 6,5 eksponeringstrinn, noe som er rekord for mellomformatsystemet GFX.

Med funksjonen Pixel Shift Multi-Shot kan du ta bilder på hele 200 megapiksler med forbedret fargegjengivelse og detaljgjengivelse.

Skjerm på Fujifilm GFX 50S II

I tillegg har Fujifilm GFX 50S II en liten skjerm som viser de viktigste kamerainnstillingene.

Kameraet kommer i butikkene i oktober.

Nytt objektiv til mellomformat

Fujifilm har også lansert det kompakte og lette standardobjektivet FUJINON GF 35–70 mm F4.5–5.6 WR, som selges i et sett med Fujifilm GFX 50S II for 49 990 kr og som i likhet med kameraet er værtettet.

Det er også kommet nye objektiver til kameraene i X-serien med APS-C-bildebrikke i form av FUJINON XF 23 mm F1.4 R LM WR til 10 799 kroner og FUJINON XF 33 mm F1.4 R LM WR til 9 399 kroner.

I Fordelssonen kan du laste ned vår nye lommeguide for kameraer fra Fujifilm med alle de viktigste innstillingene. Last ned lommeguiden her.

Kanskje du er interessert i...