Bilde av det nye kompakte speilløse systemkameraet Fujifilm X-E4

Fujifilm X-E4 er spesielt interessant for dem som trenger et lett kamera som får plass i lommen. 

© Fujifilm

Fujifilm letter på sløret for det minste kameraet med X-fatning

Størrelse og design er noe av det som er blitt høyt prioritert i det nye, kompakte speilløse systemkameraet fra Fujifilm, X-E4.

28. januar 2021 av Sarah Marie Winter

Hvis du leter etter et kamera som er på størrelse med telefonen din, så du kan ha det med deg overalt, er Fujifilms nye kompakte speilløse systemkamera muligens svaret.

Det nettopp annonserte Fujifilm X-E4 måler nemlig 12,1 x 7,3 centimeter, noe som er mindre enn noe annet kamera med X-fatning – og mindre enn selv den minste iPhone 12. 

Bilde av det nye Fujifilm X-E4

Det nye kameraet veier bare 364 gram og får lett plass i en lomme. 

© Fujifilm

Videre har kameraet fått et flatt design som gjør at det lett får plass i en jakkelomme. Dermed har du ingen unnskyldninger for ikke å ha det med deg.

Av andre viktige nyheter finner vi den nyeste X-Trans-bildebrikken på 26 megapiksler samt den nyeste X-Processor 4, som er den samme som i det dyrere Fujifilm X-T4.

I tillegg kan X-E4 gå ned på ISO 160, hvor forgjengeren bare kom seg ned til ISO 200. Alt dette medvirker til å gi bedre bildekvalitet.

Bilde av det nye Fujifilm X-E4

Når den fleksible skjerm er slått inn, er baksiden av Fujifilm X-E4 helt flat. 

© Fujifilm

X-E4 har også blitt utstyrt med en fleksibel skjerm som kan vris 180 grader. Du får også hele 18 filmsimuleringer å velge mellom, hvis du fotograferer i jpeg.

Fujifilm X-E4 kommer får en veiledende pris på 9999 kroner for huset.

Nye objektiver til X-E4

Samtidig med Fujifilm X-E4 kommer det to nye objektiver med X-fatning – FUJINON XF27mm F2.8 R WR og FUJINON XF70–300mm F4.0-5.6.

Bilde av det nye FUJINON XF27mm

Det oppdaterte vidvinkelobjektivet har fått flere nyttige funksjoner. 

© Fujifilm

Vidvinkelobjektivet, som er en oppdatering av det mest kompakte objektivet i X-serien, er værbestandig og har fått en ring som lar deg styre blenderen, samt en knapp som kan låse blenderverdien.

Objektivet kommer til å koste cirka 4999 kroner.

Bilde av det nye FUJINON XF70–300mm

Det nye zoomobjektivet gir en brennvidde som tilsvarer helt opptil 457 mm.

© Fujifilm

Zoomobjektivet er rettet mot blant annet naturfotografer, ettersom brennvidden tilsvarer 107–457 mm på fullformat. Det er utstyrt med en lineær autofokusmotor som rask og nøyaktig fokusering, og innebygd bildestabilisering.

Objektivet kommer til å koste cirka 8999 kroner. 

Kanskje du er interessert i...