Fujifilm X-A5 systemkamera
Retrodesign

Fujifilm X-A5 kommer i tre farger, blant annet denne brune versjonen.

© Fujifilm

Fujifilm X-A5 får dobbelt så raskt autofokus

Fujifilm X-A5 har fått avansert autofokus og en forbedret bildeprosessor som gjør systemkameraet mye raskere enn forgjengeren.

31. januar 2018 av Kristoffer Engbo

Fujifilm er klare med en ny modell som tilhører de minste i X-serien deres med systemkameraer. Og nye Fujifilm X-A5 har blant annet fått et nytt autofokus som er dobbelt så raskt som hos forgjengeren X-A3.

For første gang har et kamera i X-A-serien fått hybrid autofokus, der den nøyaktige kontrastdeteksjonen blir kombinert med fasedeteksjon som raskt kan forutsi hvordan fokus må justeres. Og kombinasjonen gir altså markant raskere autofokus.

Fujifilm X-A5 fanger det riktige øyeblikket

Bildeprosessoren er også blitt oppgradert, så nå er den 1,5 ganger raskere enn på forgjengeren. Fujifilm X-A5 kan nå også filme i 4K, så du kan få 15 4K-bilder i sekundet og hente ut det med det perfekte øyeblikket etterpå.

Oppløsningen i Fujifilm X-A5 er på 24,0 megapiksler, og det kan ta opptil seks bilder i sekundet.


Fujifilm FUJINON XC15-45 mmF3.5- 5.6 OIS PZ

Det nye objektivet, Fujifilm FUJINON XC15-45mmF3.5- 5.6 OIS PZ, har en brennvidde som tilsvarer til 23-69 mm med brennviddeforlengelse på Fujifilms X-kameraer.

© Fujifilm

Sammen med X-A5 har Fujifilm også lansert det nye objektivet FUJINON XC15-45 mmF3.5- 5.6 OIS PZ, som er det første objektivet med motorzoom på X-kameraene. Det har optisk bildestabilisering og kan fokusere med en avstand på ca. bare fem centimeter.

Det er foreløpig uvisst om det nye kameraet kommer til Norden, men vi forventer en pris på rundt 5800 kroner for X-A5 med det nye objektivet.

Kanskje du er interessert i...