Fujifilm X-T30

I Norden må vi nøye oss med fargene svart og sølv. Andre steder fås Fujifilm X-T30 også i grafittgrått.

© Fujifilm

Fujifilm X-T30 er årets kupp

Nye Fujifilm X-T30 er fullpakket av snadder og minner veldig om det helt suverene Fujifilm X-T3. Prisen på det nye kamera er bare så mye lavere, så spørsmålet er om Fujifilm har gjort en feil.

Fujifilm har nettopp lansert Fujifilm X-T30, og da vi fikk nyheten i redaksjonen, trodde vi nesten at japanerne hadde klikket da de skulle sette en pris på kameraet.

Saken er at det suverene Fujifilm X-T3 koster omkring 16 000 kroner. Det er 6000 kroner mer enn det nye Fujifilm X-T30, og det på tross av at de to kameraene minner en hel del om hverandre. 

Og på toppen av dette lover den japanske giganten at kameraet har like forrykende bildekvalitet som Fujifilm X-T3.

Fujifilm X-T30 vinner over X-T3

Du får også den samme bildebrikken på 26,0 megapiksler og samme lynraske prosessor. Faktisk er autofokus enda raskere og bedre i nye Fujifilm X-T30 og finner for eksempel lynraskt øyne på personer og låser fokus selv om de beveger på seg.

Fujifilm X-T30

Navigasjonsknappen på tidligere modeller er på Fujifilm X-T30 byttet ut med en mye bedre styrespak.

© Fujifilm

Alle de lekre filmsimuleringer følger også med. Dette gjelder ikke minst vår svart-hvite favoritt Acros og 15 andre, og det er ikke vanlig i Fujifilms billigere modeller.

Fujifilm X-T30 er også godt til filming

Videodelen er også full av avanserte muligheter med 4K, som er skalert ned fra 6K, skarpe fokusmetoder som holder fast på motivene dine og mye annet.

Fujifilm X-T30

Fujifuilm X-T30 tar åtte bilder i sekundet med mekanisk lukker, 20 med elektronisk lukker og helt opptil 30 med redusert oppløsning.

© Fujifilm

Når vi ser nærmere på Fujifilm X-T30 kan vi imidlertid også finne noen argumenter for at prisen er så lav, men det er ikke mange.

Hold Fujifilm X-T30 tørt

Den største mangelen er værtettingen fra Fujifilm X-T3. Den får man ikke i det nye kameraet, så pass på i regnvær. Skjermen kan heller ikke vinkles i så mange retninger som på storebror, og så oppløsning på skjermen og i søkeren er også lavere.

Dette endrer imidlertid ikke på at det nye systemkameraet er årets hittil beste nye kandidat for et kompakt, lett og virkelig kompetent kamera med APS-C-brikke til en skikkelig god pris på 9999 kroner. Fujifilm X-T30 kommer i salg i slutten av mars.

Redaksjonen anbefaler: Flott kameraveske

Til ferien eller fototuren er en praktisk og romslig skulderveske en god investering.

I den nye kameravesken vår er det et separat rom for nettbrettet ditt så du lett kan ta det med på tur og overføre bilder fra kameraet med Wi-Fi.

Du kan få vesken med to numre av Digital FOTO for bare 49 kroner + porto. Bare vesken har en verdi på 399 kroner. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...