Full-frame med heftig stabilisering

Sony er klar med nyheten Alpha7 II, og som noe helt spesielt for et full-frame-kamera kan det motvirke bevegelsene i hele fem plan. Det lokkes også med raskere autofokus.

Man er på villspor hvis man bebreider det nye Sony Alpha 7 II for å være skyld i uskarpe bilder. Kameraet har nemlig en spesielt avansert bildestabilisering, som kan motvirke bevegelser på hele fem akser. Olympus bruker den samme teknologien, men det er første gang den brukes i et full-frame-kamera.

Det nye systemkameraet Sony Alpha7 II kan selvfølgelig unngå de bevegelsene som oppstår når man fotograferer på lange brennvidder. Her kompenseres det for at kameraet vippes. Det er ingen nyhet, men den avanserte bildestabiliseringen løser ytterligere to andre problemer. Den kan nemlig også sørge for skarpe bilder når man tar makrobilder, hvor kameraet som regel flyttes til sidene parallelt med motivet. Sony Alpha II kan også motvirke bevegelser på lange lukkertider, hvor kameraet ofte kan bli vridd en tanke rundt bildebrikkens akse.

Det nye systemkameraet har også en autofokus som er 30 prosent raskere enn forgjengeren Alpha7, og fokussystemet skal ha blitt en del bedre til å følge motiver i bevegelse. Det er også kjappere klart til å ta bilder når man har slått det på, og nå er det kommet et innstillingshjul på forsiden av håndgrepet, slik vi kjenner det fra speilreflekser. Oppløsningen er fortsatt på 24,3 megapiksler, men prisen er ennå ikke blitt offentliggjort.

Kanskje du er interessert i...