Nikon Z 50

Øyegjenkjenning, innebygde filtre og video i 4K er noen av de smarte funksjonene nye Nikon Z 50 kan lokke med. 

© Nikon

Lite, lett og billig: Nikon Z 50 går etter nybegynnere og entusiaster

Nikon er klare med et nytt systemkamera i Z-serien til en pris som de fleste kan takle.

Hvis du drømmer om å få kloa i et av Nikons speilløse fullformatkameraer, men ikke er klar for å punge ut med de 19 000 kronene den billigste modellen koster, så er det godt nytt til deg.

Produsenten har nemlig nettopp løftet på sløret for Z 50, som er en lillebror til fullformatmodellene Z 6 og Z 7, og som koster rundt halvparten.

Kameraet er utstyrt med en APS-C-brikke på 20,9 megapiksler, en elektronisk søker med 2,3 millioner punkter og en skjerm på 3,2 tommer. 

Innebygd øye-autofokus

Nikon Z 50 har arvet flere av de avanserte funksjonene fra toppmodellene, blant annet den brede Nikon Z-fatningen, den raske EXPEED 6-prosessoren og hybridfokus.

Det kan ta 11 bilder i sekundet med AF/AE og ta opp video i 4K. I tillegg har kameraet innebygd øye-autofokus, noe Nikon Z 6 og Z 7 først fikk i en senere firmware-oppdatering. 

Nikon Z 50

Z 50 er utstyrt med en LCD-skjerm på 3,2 tommer som har berøringstaster som en smarttelefon og kan vippes så du lett kan ta selfier. 

© Nikon

Markant lettere enn storebrødrene

Inntil videre har vi bare hatt Nikon Z 50 i hendene i noen få minutter, men allerede nå kan vi si at hvis du er av fotograftypen som ikke orker å drasse på kilovis med tungt utstyr, har du god grunn til å glede deg.

Sammenlignet med Z 6 og Z 7 er det nye Nikon Z 50 så lett at man skulle tro det var laget av bare plast. På grunn av det dype grepet ligger det godt i hånden, på tross av at det er så lite.

Nikon Z 50

Det dype grepet sikrer at det kompakte kameraet ikke glir ut av hånden. 

© Nikon

For deg som vil videre fra nybegynner-speilrefleks

Z 50 er spesielt godt egnet for nybegynnere eller entusiaster som allerede har et speilreflekskamera i nybegynnerklassen, og som vil komme seg et steg videre.

Nikon Z 50 har nemlig et enkelt menysystem i samme stil som produsentens speilreflekskameraer, så hvis du allerede har et slikt, vil du lett kunne lære deg å bruke det nye speilløse systemkameraet.

Med 20 innebygde filtre som fungerer på både bilder og video, og en 3,2 tommer stor skjerm som kan vippes for selfier, er kameraet også interessant for for eksempel bloggere og vloggere. 

To splitter nye objektiver til Nikon Z-serien

Sammen med Z5 sender Nikon også to nye zoomobjektiver ut i butikkene, NIKKOR Z DX 16-50mm F.3.5-5.6 VR, og NIKKOR Z DX 50-250mm F4.5-6.3 VR.

Prisen kommer til å ligge på 9490 kroner for kamerahuset, 10 990 kroner for kamerahuset og Nikkor Z DX 16-50mm F3.5-6.3 VR, og 13 290 kroner for kamerahuset og begge objektivene.

Du kan også kjøpe Nikon Z 50 og et FTZ-objektivadapter til 10 990 kroner, så du kan bruke de eksisterende Nikon-objektivene dine på det nye kameraet. 

Nikon NIKKOR Z DX 16-50mm F3.5-6.3 VR

Den nye vidvinkelzoomen i Z-serien veier bare 135 gram og er flat som en pannekake når den er sammentrukket.

© Nikon
Nikon NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

På tross av det store brennviddeområdet veier den nye telezoomen bare 405 gram, så den får lett plass i feriebagen. 

© Nikon

Kanskje du er interessert i...