Nytt system fra Pentax

Pentax presenterer nytt systemkamera uten blinkende lys, nytt objektiv og en ny blits, og alt er værbestandig.

10. februar 2015

Pentax presenterer K-S2, som er et nyutviklet kamera, og altså ikke en videreutvikling av K-S1, selv om det fortsatt fås i sprakende farger - men uten fancy lys i håndgrepet, slik forgjengeren hadde. Standard er hvit, svart og en oransje/svart utgave, men det er også en Sports-Collection, som blant annet har fartsstriper, mens Nature Collection inneholder en skoggrønn versjon.

Det er allikevel det indre som er mest spennende. Kameraet har ikke noe anti-aliasing-filter, men en simulering tar seg av eventuell moiré, det er APS-C-bildesensor på 20,1 megapiksler, innebygd bildestabilisering, og kameraet klarer ISO opp til 51 200. Det har også innebygd wi-fi og NFC.

Huset er tettet med 100 tetningsringer, så det tåler fint litt støv og regn. Kameraet har også en fleksibel skjerm, som i tidens ånd kan vendes 180 grader, og en ekstra utløserknapp gjør det lettere å ta selfies.

Pentax presenterer samtidig en vidvinkelzoom, Pentax DA L 18-50mm F4.0-5,6 DC WR RE som med brennviddeforlengelse tilsvarer 27,5-76,5 mm. Objektivet er også tettet, skal være svært stille, og har også Pentax Quick-Shift-Focus-system, som gør skifte mellom autofokus og manuell fokusering kjapt.

Cirkapris for kamera med objektivet i kit, oppgis til 6990 kroner. Prisen for objektivet alene er 2190 kroner.

En værtettet blits, Ricoh AF 201 FG er også en del av pakken. AF 201 FG har et ledetall på 20 og kan vippes oppover. Veilende pris er 1599 kroner.

Pentax/Ricoh har også presentert et nytt, vanntett og robust kompaktkamera, Ricoh WG-5 GPS, som klarer ned til 14 meters dybde. Cirkapris: 3290 kroner.

Kanskje du er interessert i...