Fujifilm X-H2
© Digital Foto

Nytt systemkamera fra Fujifilm utfordrer fullformat

Fujifilm har nettopp lansert systemkameraet X-H2 ved Fujifilm X Summit i New York, der Digital FOTO selvfølgelig er til stede. Kameraet har en oppløsning på 39,8 megapiksler, og modellen vil konkurrere med fullformatkameraene.

Fujifilm har nettopp lansert systemkameraet X-H2 under et arrangement i New York. I likhet med de øvrige modellene i X-serien har også dette APS-C-brikke, men denne gangen har Fujifilm tatt oppløsningen til nye høyder.

X-H2 har nemlig hele 39,8 millioner bildepunkter, eller megapiksler om du vil. Det er verdens høyeste oppløsning for en APS-C-brikke, og dermed vil modellen kunne konkurrere med mange avanserte fullformatkameraer.

I motsetning til søsterkameraet X-H2S, som har en såkalt "stacked sensor" og der det er lagt særlig vekt på høy hastighet, benytter X-H2 en vanlig X-Trans bildebrikke.

Det betyr at X-H2 er bedre egnet for portrett og landskap enn actionfotografering. Likevel tar det opptil 15 bilder i sekundet – og korteste lukkertid er bare 1/180 000 sekund.

X-H2 har den samme nye og avanserte autofokusen med kraftig forbedret følgefokus og motivgjenkjenning som X-H2S. Dessuten kan X-H2 ta opp 8K-video med 30 bilder i sekundet.

I Norge får Fujifilm X-H2 en pris på 24 999 kroner.

Digital FOTO er på plass ved X Summit og Fujikina i New York, og vi er i full gang med å teste det spennende kameraet. Du kan følge med på digital-foto.no, der du snart kan lese om de første erfaringene våre med X-H2 og se noen av testbildene våre fra New York.

Kanskje du er interessert i...