Olympus PEN E-PL9
Olympus PEN E-PL9

Kameraet fås i svart, hvitt og denne brune fargen.

© Olympus

Olympus PEN E-PL9 får fram din kreative side

Det nye systemkameraet Olympus PEN E-PL9 gjør det enkelt å dele bilder, og nå går det raskere å få fram det perfekte uttrykket i bildene.

7. februar 2018 av Kristoffer Engbo

Med det lille nye systemkameraet Olympus PEN E-PL9 blir det ifølge Olympus enklere å lage kreative bilder for mindre erfarne fotografer.

Menysystemet er blitt mer oversiktlig, så når du for eksempel velger scene-tilstand på programhjulet, kan du bruke den berøringsfølsomme skjermen til å velge motivtype og knipse løs.

Velger du AUTO, kan kameraet identifisere mange typer motiver, og du kan til og med tilpasse for eksempel farger og lysstyrke ved hjelp av skyveknapper på skjermen.

Nye Olympus PEN E-PL9 har fått en kombinert Bluetooth- og Wi-Fi-oppkobling som gjør det enklere å overføre bilder til smarttelefoner. Rett fra telefonen kan du hente bilder fra kameraet, selv når E-PL9 ligger avslått i fotovesken, slik at du raskt kan dele blinkskuddene dine med andre.

Olympus PEN E-PL9 har bedre video

Olympus PEN E-PL9

Skjermen kan vippes til å peke framover, da blir det enkelt å ta selfier.

© Olympus

Autofokus er også oppgradert og har nå 121 punkter fordelt over det meste av bildeflaten, der forgjengeren E-PL8 hadde 81.

Som på forgjengeren er oppløsningen 15,9 megapiksler, men nye E-PL9 kan nå filme i 4K-oppløsning med 30 bilder i sekundet. Dermed får du mange detaljer i de levende bildene.

I motsetning til de tidligere modellene, der det fulgte med en liten løs blits i vesken, har E-PL9 nå fått integrert blits.

Olympus PEN E-PL9 kommer ut i midten av mars. 

Huset koster 5999 kroner, og kameraet kan kjøpes i et sett med det lille pannekakeobjektivet M.Zuiko Digital ED 14-42 mm F3.5-5.6 EZ for 7499 kroner.

> Akkurat nå kan du få Photoshopskolen med 2 numre av Digital FOTO for bare 49 kroner. Les mer her.

Kanskje du er interessert i...