Panasonic S5 II

Panasonic S5 II er det første kameraet fra Panasonic med hybridfokus.

© Panasonic

Panasonic endrer endelig fokus

I årevis har vi kritisert Panasonic for deres mindre gode autofokus, men med fullformatkameraet Lumix S5 II kommer det nå store forbedringer. Kameraet har også fått klassens kraftigste bildestabilisering.

4. januar 2023 av Poul Siersbæk

Et av våre viktigste ankepunkter mot Panasonics speilløse systemkameraer opp gjennom årene er at de har insistert på å beholde kontrastbasert autofokus. Sammenlignet med konkurrentenes hybridfokus har det rett og slett ikke klart å følge motiver i bevegelse med samme hastighet og sikkerhet.

Med nye Panasonic Lumix S5 II er våre bønner om et mer tidsriktig fokussystem endelig blitt hørt.

I tillegg er hastigheten blitt mye høyere. S5 II kan nemlig ta 30 bilder i sekundet. På det eldre S5, som fortsatt vil være i salg, er hastigheten bare sju bilder per sekund. Med den mekaniske lukkeren takler S5 II 9,0 bilder per sekund.

>Les også: Så bra klarte Panasonic Lumix S5 seg

Panasonic S5 II

Søkeren i Panasonic Lumix S5 II har en oppløsning på 3,68 millioner punkter.

© Panasonic

Kraftig bildestabilisering

Panasonic Lumix S5 II er nå utstyrt med en helt ny bildebrikke på 24,0 megapiksler, og bildestabiliseringen er blitt mye bedre og kan nå kompensere for intet mindre enn 8,5 trinn i stedet for 6,5.

Sikkert autofokus

Det nye hybridfokuset har 779 fokuspunkter. Fokussystemet bruker intelligent motivgjenkjenning som kan skille mellom mennesker og dyr. Autofokus kan også feste seg på et motiv selv om andre motiver i bildet beveger seg.

Superoppløsning

I likhet med andre S-modeller kan Panasonic S5 II sette sammen en bildeserie til et bilde med superoppløsning. Det spesielle er at med S5 II kan du også gjøre det håndholdt. Resultatet er et bilde på 96 megapiksler.

Video i 6K

S5 II leverer 6K-video uten tidsbegrensning, og du får også enda flere avanserte innstillinger enn før. Det er f.eks. mulig å legge på en spesiell fargestil, såkalt Color Grading, allerede i opptaket.

Mer på vei

Sammen med lanseringen av S5 II har Panasonic også annonsert en versjon med enda mer fokus på video enn S5 II. Dette kameraet heter S5 IIX og kommer først i salg til våren.

Prisen for Panasonic S5 II er 24 990 kroner, mens S5 IIX koster 27 990 kroner.

Vi var der under presentasjonen i Spania, hvor vi var noen av de aller første som fikk fotografere med S5 II. I Fordelssonen på digital-foto.no kan du snart lese dommen vår.

Kanskje du er interessert i...