Panasonic Lumix DC-GX9

Panasonic Lumix DC-GX9 er et svært kompakt systemkamera for entusiasten.

© Panasonic

Nytt systemkamera fra Panasonic sikrer perfekte farger

Panasonic er klare med det nye systemkameraet Lumix DC-GX9, som på intelligent vis kan optimere både farger og lysstyrke i bildet. GX9 har imidlertid mye mer i ermet.

Panasonics nyeste systemkamera er, til tross for sitt svært kompakte ytre, et kamera med veldig avanserte funksjoner som følger sine profesjonelle storebrødre på flere områder.

Kamerets navn er Lumix DC-GX9, og det erstatter dermed GX8 fra 2015. 

Det nye kameraet er blitt mer kompakt og minner i større grad om GX80 når det gjelder størrelse og utforming.

Panasonic med lynraskt autofokus

Kameraets autofokus er sterkt forbedret via en spesiell Depth from Focus-teknologi som er med på å øke både hastighet og presisjon. Dette blir gjort ved at kameraet og objektivet kommuniserer lynraskt med hverandre. 

Ifølge Panasonic skal det nye autofokuset fange motivet på bare 0,07 sekund – også ved serier med 9,0 bilder i sekundet.

Selv i mørket skal autofokus i Lumix DC-GX9 være bedre, her skal kameraet være i stand til å fokusere uten hjelpelys under lysforhold som tilsvarer -4 EV. Og med funksjonen Starlight AF er det mulig å få stjerner om natten knivskarpe.

Smart fargekontroll i Lumix DC-GX9

Lumix DC-GX9 byr på en oppløsning på 20,0 megapiksler, og en tredimensjonal fargekontroll kan analysere fargene i bildet og optimere fargemetningen og lysstyrken i både høylys og skygger, slik at du får de mest realistiske nyansene i for eksempel hudtoner. 

Man kan filme i 4K-oppløsning.

> Les alt om systemkameraer her

Legg fokus etterpå

En fin bonus med Lumix DC-GX9 er den såkalte Post Focus-funksjonen, der det er mulig å legge fokus nøyaktig etter at bildet er tatt – og med funksjonen Focus Stacking kan du kombinere flere eksponeringer fra Post Focus-funksjonen slik at du får helt unik kontroll over skarpheten i bildet. 

Dette er noe særlig, makrofotografer vil sette stor pris på.

Panasonic Lumix DC-GX9 har intern bildestabilisering som kan korrigere for bevegelser i hele fem retninger. Kameraet har innebygd elektronisk lukker og et eget Silent Mode som gjør det mulig å fotografere lydløst og diskret, noe som er perfekt for blant andre gatefotografen.

God batterikapasitet i Lumix DC-GX9

Lumix DC-GX9 har en integrert elektronisk søker som kan vippes 80 grader opp, slik at man for eksempel kan bruke den hvis man fotograferer fra bakkenivå.

Ifølge Panasonic skal kamerabatteriet takle hele 900 bilder på en opplading. 

Den veiledende prisen er 8999 kroner for kamerahuset alene. Det kommer også i forskjellige sett.


I Utstyrsguiden kan du lese anmeldelsen av forgjengeren, Panasonic Lumix DC-GX8.

> Les mer om kameraer og nyheter fra Panasonic her

Lumix DC-TZ200 - liten godsak for lommen

En annen kameranyhet fra Panasonic er det lille kompaktkameraet Lumix DC-TZ200, som er utstyrt med en 1”-bildebrikke og 15x zoom. 

Objektivet er et Leica DC VARIO-ELMAR. Det har femakset bildestabilisering og video i 4K. Du kan ta bilder i jpeg- og raw-format.

Det har elektronisk søker, og skjermen på 3,0 tommer er berøringsfølsom. 

 Dette lille kameraet, som er perfekt for ferien, koster 8999 kroner.

Panasonic Lumix DC-TZ200

Panasonic Lumix DC-TZ200 er et kompetent kamera i lommeformat.

© Panasonic

Kanskje du er interessert i...