Panasonic Lumix G9 II

Den ekstremt kraftige bildestabiliseringen i Lumix G 9 II kan kompensere for opptil 8,0 trinn.

© Panasonic

Panasonic Lumix G9 II: Raskeste speilløse systemkamera i klassen

Panasonic Lumix G9 II er ikke bare det raskeste kameraet i sin klasse. Det har også den høyeste oppløsningen. I tillegg byr kameraet på intelligent motivgjenkjenning.

14. september 2023 av Poul Siersbæk

Da Panasonic lanserte fullformatkameraet S5 II, var det en stor revolusjon, for for første gang hadde Panasonic laget et kamera med raskt og pålitelig hybridfokus i stedet for det mer tvilsomme kontrastbaserte autofokuset de hardnakket hadde holdt seg til.

Denne teknologien kommer nå for første gang også til den mindre G-serien, som benytter Four Thirds-bildebrikke. Det betyr også at nye Lumix G9 II nå har intelligent motivgjenkjenning. Kameraet kan for eksempel gjenkjenne om motivet er en person, et dyr, en bil eller en motorsykkel.

>Les også: Dette betyr tallene på objektivet ditt

Panasonic Lumix G9 II

Søkeren har en oppløsning på 3,68 millioner punkter og en oppdateringsfrekvens på opptil 120 bilder per sekund. Den helfleksible skjermen har en oppløsning på 1,84 millioner punkter.

© Panasonic

Høyere oppløsning

Bildebrikkens oppløsning er økt fra den normale standarden på 20,0 megapiksler til hele 25,2 megapiksler.

Panasonic Lumix G 9 II kan også ta serier på 60 bilder i sekundet med sporingsfokus og elektronisk lukker. Dette er rekord i denne klassen. I tillegg skal bufferen kunne håndtere 160 kombinerte raw- og jpeg-bilder før den er full.

Det er også mulig å ta bilder i en spesielt høy oppløsning på 100 megapiksler håndholdt. Her setter kameraet sammen en bildeserie ved hjelp av Pixel Shift-teknologi.

>Les også: Så bra er Panasonic G9

Panasonic G9 II

Kameraet måler 13,4 x 10,2 x 9,0 cm og veier 658 gram.

© Panasonic

Video i særklasse

Kameraet er også spekket med videogodbiter. G9 II kan ta opp 5,8K-video med 30 bilder per sekund, 5,7K med 60 bilder per sekund eller 4K med 120 bilder per sekund. I tillegg kan du velge mellom en rekke avanserte innstillinger og profesjonelle profiler.

Prisen for G9 II er 22 990 kroner

Samtidig med lanseringen av Lumix G9 II er Panasonic også klar med de nye zoomobjektivene LEICA DG VARIO-ELMARIT 35–100 mm F2.8 POWER O.I.S. og LEICA DG VARIO-ELMAR 100–400 mm F4.0–6.3 II ASPH. POWER O.I.S. Prisene er henholdsvis 13 990 kroner og 21 490 kroner.

>Les også: Slik bruker du ISO-innstillingene

Kanskje du er interessert i...