Samsung NX3000 er perfekt til selfies

Man behøver ikke at nøye seg med mobiltelefonen når man vil ta bilder av seg selv. Samsungs nye systemkamera, NX3000, har en stor bildesensor og en smart funksjon til selfies.

Samsung er klar med det nye systemkameraet NX3000, som har en stor sensor av APS-C-typen, som er samme størrelse som i de fleste speilreflekskameraer. Dermed er den rundt 13 ganger større enn de sensorene man som regel finner i en mobiltelefon, noe som burde gi langt høyere bildekvalitet.

Det nye kameraet har likevel massevis av funksjoner som man også finner i smarttelefoner. Den store skjermen på tre tommer kan vippes opp så den peker fremover, så man kan se seg selv når man står foran kameraet, og med funksjonen Wink Shot kan man bare vinke til kameraet når man står overfor det, for å ta en selfie.

Ved hjelp av innebygd wi-fi kan man dele bilder med andre direkte fra kameraet og sende dem til smarttelefoner og nettbrett. Du kan også fjernstyre kameraet fra mobile enheter.

Kameraets oppløsning er på 20,3 megapiksler, og det kan ta fem bilder i sekundet. Det leveres et nytt objektiv på 16-50 mm med innebygd motorzoom og bildestabilisering. Den veiledende prisen er 4395 kroner.

Kanskje du er interessert i...