Smart triks fra Olympus

Med det nye systemkameraet Olympus OM-D E-M5 Mark II kan du raskt og enkelt sende oppløsningen til værs.

Olympus er klar med systemkameraet OM-D E-M5 Mark II, som utnytter bildestabiliseringen på en helt ny måte. Bildebrikkens oppløsning er på 15,9 megapiksler, men med en spesiell innstilling tar kameraet åtte bilder av motivet og setter dem sammen til et bilde på 40,0 megapiksler.

Mellom hvert bilde flytter stabiliseringen bildebrikken en halv piksel, og det ferdige bildet gir dermed langt flere detaljer enn man ellers ville fått. Det kan brukes til f.eks. landskaper eller i studioet med kameraet på stativ, men funksjonen egner seg ikke godt til håndholdt fotografering eller motiver i bevegelse, da alt må stå stille mellom de åtte bildene.

Tar man håndholdte bilder kan man naturligvis utnytte den avanserte bildestabiliseringen til å kompensere for bevegelser, og i Olympus OM-D E-M5 Mark II arbeider den i hele fem akser. Ifølge Olympus kan den hente hele fem eksponeringstrinn.

Kameraet er også forberedt til action. Huset er tettet, så det er beskyttet mot støv og vannsprut, og man kan ta fem raw-bilder i sekundet til kortet er fullt. Lukkertiden kan komme ned på 1/8000 sekund.

Her er det elektronisk søker med en oppløsning på hele 2,36 millioner punkter, og den har en forstørrelsesgrad på 1,48x. Lcd-skjermen er fleksibel, og via wi-fi kan man fjernbetjene kameraet fra en smarttelefon. Kamerahuset har en veiledende pris på 10 499 kroner.

Kanskje du er interessert i...