Sony A7 III

Sony A7 III ligger ute til salg for 33 990 kroner for huset. Det selges også i sett med dette objektivet på 28-70 mm.

© Sony

Sony A7 III: Stor oppgradering av fullformatkamera

Sony A7 II er nyeste versjon av Sonys minste systemkamera med fullformatbrikke, og både bildekvaliteten og hastigheten har fått en stor opgradering.

Nye Sony A7 III er utstyrt med en nyutviklet bildebrikke på 24,2 megapiksler. Brikken er bakbelyst og dermed mer lysfølsom.

Ifølge Sony har bildebrikken et dynamisk område på hele 15 eksponeringstrinn, noe som er 1,5 trinn mer enn på forgjengeren. Det store dynamiske området medfører blant annet at man får jevne overganger fra høylys til skygger, og at for eksempel hudtoner blir gjengitt mer korrekt..

Hastigheten på Sony A7 III er også høyere, og dette kommer blant annet av at kameraet er raskere på å lese av informasjon fra bildebrikken. Systemkameraet kan ta ti bilder i sekundet mot forgjengerens fem.

Sony A7 III har profesjonelt autofokus

Sony A7 III

Kameraet er forseglet for å tåle støv og fukt.

© Sony

Autofokus er hentet fra toppmodellen Sony A9. Her er 425 kontrastdetekterende punkter kombinert med 693 fasedetekterende punkter, og fokuspunktene dekker 93 prosent av bildet, slik at man kan stille skarpt nesten hvor som helt i motivet.

Man kan velge fokuspunkt direkte på den berøringsfølsomme skjermen mens man har kameraet mot øyet.

Sony A7 III topp
© Sony

Sammenlignet med forgjengeren er autofokus også blitt nesten dobbelt så rask på å reagere i svakt lys og til å følge motiver i bevegelse. Det har også fått øyefokus som kan holde fokus på en persons øye, i Sony A7 III.

Takket være et nytt batteri kan man nå ta 710 bilder på en opplading, noe som skal være den lengste batterilevetiden i noe speilløst systemkamera.

I videoen under, som Sony har laget, kan du se noen av de nye funksjonene.

> Få to utgaver av Digital FOTO sammen med en lekker kikkert for bare 49 kroner. Les mer her

Kanskje du er interessert i...