Sony Alpha9 II

Sony Alpha9 II er det hittil raskeste speilløse fullformatkameraet fra Sony.

© Sony

Sony Alpha9 II er sportsfotografens drøm

Med Sony Alpha9 II øker både opptakshastigheten og ytelsen til autofokus, men det kommer også flere andre forbedringer i kameraet som skal ta opp kampen mot Canon og Nikon under OL i Tokyo i 2020.

Sonys Alpha 9-serie er Sonys toppkandidat for fotografer som knipser sport og andre raske motiver. Den første modellen kom i 2017, og nå er andre generasjon klar.

Autofokus i Sony Alpha9 II er blitt forbedret med høyere ytelse og større presisjon, og dermed kan du holde på motiver som beveger seg veldig uregelmessig.

Sony Alpha9 II har 693 fasedetekterende fokuspunkter som dekker 93 prosent av bildeflaten, og 425 kontrastdetekterende punkter. 

Dessuten har det øyegjenkjenning der fokus låser seg fast på et øye, noe som har imponert oss i for eksempel Sony Alpha7R IV.

Les også: Sony Alpha7R IV tar pusten fra oss

Sony Alpha 9 II har konstant bilde i søkeren

Som på Sony Alpha9 er oppløsningen 24,0 megapiksler, og Sony Alpha9 II kan ta hele 361 jpeg-bilder med en hastighet på 20 bilder i sekundet når du bruker den elektroniske lukkeren.

Med den elektroniske lukkeren blir ikke søkeren engang svart mellom hvert bilde, og det gjør at du alltid kan følge med på hva som skjer i motivet.

Med den mekaniske lukkeren i Sony Alpha9 II er hastigheten nå oppe på ti bilder i sekundet.

Les også: Slik jobber sportsfotografene under VM i friidrett

Mer robust Sony Alpha9 II

Sony Alpha9 II har fått kraftigere værtetting enn det forgjengeren hadde, så det tåler støv og fukt bedre, og også knappene og grepet er blitt forbedret.

Sportsfotografer kan glede seg over bedre nettverksforbindelse, og i tillegg kan fotografene legge til talebeskjeder til bildene og sende det direkte til for eksempel billedredaktører.

Sony Alpha9 II kommer i salg allerede senere i oktober 2019, men Sony har ikke offentliggjort priser ennå. 

Under kan du se en video Sony har laget om det nye kameraet.

Kanskje du er interessert i...