Sony klar med full-frame-video i 4K

Med Alpha7S satser Sony nå stort på filmbransjen. Det speilløse systemkameraet med full-frame sensor kan nemlig ta opp video i 4K.

7. april 2014

Sony er klar med det tredje full-frame-kameraet i den kraftige Alpha7-serien. Det nye kameraet, som har fått navnet Alpha7S, er bygd opp rundt en full-frame-sensor på 12,0 megapiksler,som både kan ta bilder og ta opp video. Det er likevel spesielt videodelen som er i fokus med dette kameraet. Alpha7S kan nemlig overføre video via hdmi i 4K i 4:2:2-format i 8 bit uten ekstrautstyr. Det skal også sørge for bedre videokvalitet i Full HD. I motsetning til Alpha 7 og 7R blir videofilene ikke komprimert etter AVCHD-standarden.

Bokstaven S i kameranavnet er en forkortelse for Sensitivity, altså følsomhet, og refererer til kameraets store ISO-område, som går fra 200 til 102 400. Følsomheten kan til og med økes til ISO 409 600. I følge Sony skal sensorens store piksler sørge for et stort dynamisk omfang med mange fargenyanser, noe som også er et pluss for fotografer som ikke tar opp video. Sony har ennå ikke opplyst noen pris på det kraftige kameraet.

Lær mer om 4K-kameraer.

Kanskje du er interessert i...