Systemkamera med bakbelyst full-frame-sensor

Sonys nye systemkamera har 42,2 megapiksler, og som det første i verden en bakbelyst full-frame-sensor. I tillegg er Sony på banen med to nye kompaktkameraer.

Pikselkampen er ikke over ennnå, og Sony er på markedet med et nytt flaggskib for systemkameraer. Med 42,2 megapiksler og verdens første bakbelyste full-frame-sensor parkerer det nye Sony a7R II konkurrentene.

Grunnlaget for både perfekte actionbilder og gode bilder i svak belysning er på plass. Den store bakbelyste sensoren sørger for en lysfølsomhet på topp, og ISO-en går opp til 102 400. Autofokus er, takket være hele 399 fasedetekterende punkter på sensoren, ifølge Sony opptil 40 prosent raskere enn hos forgjengeren.

Lukkermekanismen på a7R II har også fått en finpuss, og ifølge Sony er den testet til 500 000 eksponeringer, og de lover samtidig mindre vibrasjon enn tidligere. Kameraet har femakset bildestabilisering og kan ta opp video i 4K i flere formater, bl.a. Super 35 mm og full-frame-format .

Sonys nye systemkamera skal være tilgjengelig i august, og den foreløpige prisen er cirka 23 000 kroner.

Les mer om a7R II her.

Sony har også presentert to nye kompaktkameraer i CyberShot Rx-serien. Compact RX100 IV og High-Zoom RX10 II har begge ny teknologi, som blant annet skal gi fem ganger raskere bildedata og profesjonelle egenskaper som 40x slowmotion-video med 1000 bilder i sekundet, 4K-opptak og en lukkertid på ned til 1/32000 sekund. Les flere detaljer her.

Kanskje du er interessert i...