Systemkamera til selfies

Olympus er klar med det nye systemkameraet PEN E-PL7, som kan løfte selfiene dne til nye høyder.

28. august 2014

Den 16. september starter den store Photokina-messen i Köln, og allerede nå begynner produsentene å løfte på sløret for noen av de nyhetene man kan se på messen. Olympus har oppdatert den minste modellen i sin serie av systemkameraer, og det nye PEN E-PL7 skal sikre deg bedre selfier enn dem du er vant til fra mobiletelefonen.

Skjermen kan nemlig vippes hele veien ned så den peker fremover, og i samme øyeblikk aktiveres kameraets Selfie-innstilling. Har man et objektiv med motorzoom, vil objektivet automatisk innstille seg til maksimal vidvinkel. Samtidig vises en utløserknapp på den berøringsfølsomme skjermen. Trykker man på knappen, venter kameraet et sekund før det tar bildet, så man rekker å flytte hånden. Man kan også innstille kameraet til å ta flere bilder etter hverandre.

Og kvaliteten på kameraets selfies burde være langt over den man får med en smarttelefon. Kameraets Micro Four Thirds-sensor er vesentlig større enn dem som sitter i mobiltelefoner, og oppløsningen fra E-PL7 er på 15,9 megapiksler.

Kameraet kan naturligvis brukes til langt mer enn selfies, og det er mulighet for både helautomatikk og manuelle programmer, og man kan fotografere i raw-format. Kameraet kan ta åtte bilder i sekundet. I forhold til forgjengeren er det kommet til flere Art-filtre, som gjør det mulig å legge til bildebehandlingseffekter direkte i kameraet. E-PL7 har også innebygd wi-fi, så man kan styre kameraet fra en smarttelefon.

Kanskje du er interessert i...