Sony ZV-E10
Liten nykommer

Sony ZV-E10 er bare 1,5 x 6,4 x 4,5 cm stort og dermed mindre enn A6100 med samme bildebrikke.

Video i proffkvalitet fra Sonys nye speilløse

ZV-E10 er Sonys nyeste og minste speilløse systemkamera. Det vil forene bilder av høy kvalitet med avanserte videomuligheter.

27. juli 2021 av Poul Siersbæk

I fjor lanserte Sony kompaktkameraet ZV-1 med en 1"-brikke og gode videoinnstillinger. Nå følger Sony opp med kameraet ZV-E10, som er neste trinn på stigen.

Merk! Allerede nå kan du lese anmeldelsen vår av kameraet her i Fordelssonen.

Kameraet har mange av de samme funksjonene som ZV-1, men fremfor alt har det større APS-C-brikke og en E-fatning, så du kan bytte objektiv.

Faktisk ligner kameraet ganske mye på A6100. Det gjelder også oppløsningen på 24,0 megapiksler og 425 autofokuspunkter. Du får avansert motivgjenkjenning, inkludert ansiktsgjenkjenning og dyre- og øyeregistrering.

>Les også: Slik tar du opp den beste videoen

Avansert video i ZV-E10

Det lille kameraet er fullt av smarte funksjoner som skal gjøre videoopptakene dine mye enklere. Sony ZV-E10 har f.eks. en knapp for å bytte raskt mellom foto og video, noe som også gjør det mulig å velge slow motion-opptak på et blunk.

Kameraet har dessuten en mikrofon av samme type som i ZV-1, noe som betyr at den kan registrere lyd fra tre forskjellige retninger. Det følger også med en vindhette.

Kameraet har avanserte videoinnstillinger og 4K-video med profesjonelle Log-formater. Det har også digital stabilisering av håndholdt filming.

Egen knapp til uskarphet

En smart detalj er den spesielle bokeh-knappen oppå kameraet. Med den kan du lynraskt tilføre en uskarp bakgrunn uten å måtte endre blenderåpning selv. Det gjelder både foto og video.

Kameraet, som størrelsesmessig plasserer seg mellom ZV-1 og A6100, har kontakter til både mikrofon og hodetelefoner. Det er mulighet for strømming via USB-C.

Prisen er 8400 kroner.

>Les også: Slik klarte lommekameraet Sony ZV-1 seg

Sony ZV-E10 sett bakfra
Fleksibel skjerm

Skjermen er på 3,0 tommer med en oppløsning på 921 000 punkter. Den er helt fleksibel.

Kanskje du er interessert i...